Frivillig komisk

John Arne Riise får skryt i bøtter og spann for sin gjesteopptreden i «Hos Martin». Selv var mesterligavinneren i skyene over å få møte sine store komihelter.

-  Disse har vært favorittene mine siden «Mot i Brøstet» tidlig på 90-tallet, forklarer John Arne Riise.

Han er nettopp ferdig med prøvene før innspillingen av «Hos Martin». Komifavorittene han snakker om, er Sven Nordin og Nils Vogt.

Travelt program

-  Jeg tror jeg har sett hver «Mot i Brøstet»-episode 100 ganger. Enkel, god humor, forklarer Liverpool-spilleren.

Det var i et intervju med TV 2-sporten i fjor høst at Riise avslørte sin dragning mot Tore Ryens humorprogrammer. Han ble spurt om han kunne være interessert i en gjesterolle i «Hos Martin» - og i går klaffet det.

Kilt inn mellom Europa-gull, nevøens dåp og Italia-kamp stilte Riise til innspilling i Lodalen i Oslo. Mesterligavinneren spiller seg selv i forbindelse med en boklansering i butikken hos Martins nabo Nora, en rolle innehatt av Hege Schøyen.

-  Tenk om vi hadde vært like flinke til å spille fotball som han er skuespiller. Et naturtalent, sier Schøyen, som også har en gjesterolle i denne ene episoden.

-  Det ser ut som han har gledet seg til dette. Veldig sporty å stille opp når vi vet alt det han er med på for tida. Og han er overraskende god til dette, mener Sven Nordin.

 SKRYT: -  John Arne er et naturtalent som skuespiller, mener Hege Schøyen. Sven Nordin var helt enig. Foto: Ole C.H. Thomassen
SKRYT: - John Arne er et naturtalent som skuespiller, mener Hege Schøyen. Sven Nordin var helt enig. Foto: Ole C.H. Thomassen Vis mer

Improviserte

Det tok ikke mange minutter med manuslesing før Riise var husvarm - og kom med konkrete forslag til utbedringer.

-  Siden jeg skulle være meg selv, måtte jeg da komme med innspill. Det var noe av det morsomste med dette, at det var så løs og ledig tone. Utrolig gøy, sa Riise, som ikke hadde et snev av liknende erfaring fra før.

Han får ikke ett øre i betaling for sine komikerprestasjoner. Men han avviser ikke at det kan bli flere opptredener:

-  Gjerne det. Jeg er åpen for alt som er spennende, annerledes og interessant. Problemet er å holde maska, når du jobber sammen med folk som Sven Nordin, Nils Vogt og Hege Schøyen.

Episoden som ble spilt inn i går, er nummer tre i sesong tre av «Hos Martin». Den sendes på TV 2 til høsten.

Strekkskaden fra Champions League-finalen ville ikke Riise snakke om i går:

-  I morgen prater vi fotball. I dag er jeg skuespiller.

MOROGJENG: John Arne Riise nøt hvert sekund «Hos Martin». Her sammen med komifavorittene - Svein Harry S. Hauge (spiller Stian), Sven Nordin (Martin), Dagrun Anholt (Eva), Hege Schøyen (Nora) og Nils Vogt (Lars).