Fränk Schleck får ny sjanse etter dopingdommen

Gjenforenes med lillebroren.

TILBAKE PÅ SAMME LAG: Andy og Fränk Schleck har begge signert kontrakt med profflaget til Trek. Foto: AP Photo / Christophe Ena / NTB Scanpix
TILBAKE PÅ SAMME LAG: Andy og Fränk Schleck har begge signert kontrakt med profflaget til Trek. Foto: AP Photo / Christophe Ena / NTB ScanpixVis mer

(Dagbladet): Fränk Schleck har vært utestengt fra sykkelsporten i ett år siden han testet positivt for det vanndrivende stoffet Xipamide under fjorårets Tour de France.

Tidligere i i juli langet Andy Schleck ut mot Radioshack etter at broren Fränk fikk sparken fra sykkellaget, bare få dager før suspensjonen hans gikk ut.

Fränk Schleck selv kritiserte også sparkingen. Han mener den ikke gir mening.

- Det henger ikke på greip. Laget har alltid støttet meg. Jeg har jobbet hardere enn noen gang, sier 33-åringen.

Radioshack trekker seg som sponsor etter sesongen, mens Trek tar over som hovedsponsor.

De sendte i dag ut en pressemelding hvor de bekrefter at de har signert kontrakt med de to brødrene. Brødrene Schleck skal være en del av World Tour-laget, som skal sykle blant annet Ardennes Classics og Grand Tours (som består av Tour de France, Giro d'Italia og Vuelta a España).

- Vi er veldig glad for å få med to ryttere med så mye erfaring og profesjonalitet som Andy og Fränk begge har, sier Joe Vadeboncoeur i Trek.

- Vi har bygget et sterkt forhold med dem de siste årene, og jeg gleder meg til å se hva vi kan få til sammen neste sesong.

Fränk Schleck er glad for tilliten han har fått.

- Andy og jeg føler det samme overfor Trek. Vi har et godt forhold til dem. De har støttet meg i den tøffe perioden jeg har gått gjennom. Vi ville gjengjelde denne støtten ved å signere for deres nye prosjekt, sier Fränk Schleck.

- Jeg er glad for å igjen signere med Trek-familien og bli en del av dette prosjektet. Trøyen på laget blir kanskje annerledes, men jeg er glad for at en stor del av dette teamet blir som det er. Jeg ser virkelig framover med dette laget, sier Andy Schleck.

Også Fabian Cancellara har signert med Trek.