Frode Andresen er tilbake!

Ny pallplass i dag.

(Dagbladet.no): Før sesongen ble han vraket fra landslaget, og i går tok han hevn med å vinne sesongåpningen på Beitostølen.

I dag beviste han at han tilhører den ypperste norges- og dermed verdenseliten da han tok andreplassen på fellesstarten.

Med en strafferunde mer enn vinneren Emil Hegle Svendsen skapte veteranen spenning til det gjensto hundre meter av løpet. Han presset Svendsen knallhardt inn mot mål, men måtte nøye seg med å klokke inn 1,9 sekunder etter vinneren.

- Dette viser at jeg har løfta meg bra, sier Andresen til NRK.

- Når jeg får gått enda flere løp blir formen enda bedre.

Måtte i kjelleren

Emil Hegle Svendsen hadde en tung dag da han prøvde seg på spesiallangrenn i går, og syntes ikke det gikk noe særlig lettere i dag. Etter en oppvisning på siste stående med fem solide treff ble han kjørt heftig av Andresen inn mot mål.

- Jeg visste at Frode kom bak meg på slutten. Jeg er ikke helt i form, så jeg måtte helt i kjelleren for å holde ham bak meg, sier Svendsen.

KNALLSTART PÅ SESONGEN: I år står Frode Andresen utenfor landslaget, og da kom resultatene allerede i sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Scanpix
KNALLSTART PÅ SESONGEN: I år står Frode Andresen utenfor landslaget, og da kom resultatene allerede i sesongåpningen på Beitostølen. Foto: Scanpix Vis mer

- Det var godt å vinne her, det viser at jeg er på rett vei.

Lars skjøt seg bort

Lars Berger hadde en god dag på Beitostølen. Med bare en bom på de to liggende skytingene ledet han med god margin før de stående seriene.

Men med fem bom der, og seks runder tilsammen, ble det med en hederlig tredjeplass 45 sekunder bak Svendsen.

Frode Andresen er tilbake!