Frode Andresen fortsetter

LAHTI (Dagbladet): Frode Andresen (26) er stadig preget av alt som skjedde under VM. Derfor sa han mye rart etter tredjeplassen på jaktstarten i går. Men seinere på kvelden, i en prat med Dagbladet, utdypet han hva han mente. Og en ting er sikkert: Frode fortsetter som aktiv - helt til 2006.

I målområdet etter en spennende jaktstart hvor Frode fra startnummer 16 først gikk seg helt opp i tet, men endte på tredjeplass, kom det flere spontane og oppsiktsvekkende uttalelser fra verdensmesteren - gjengitt i flere norske medier i dag:

- Plasseringen spiller ingen rolle. Jeg klarer ikke å glede meg over resultatene uansett, og går bare av gammel vane, sa Frode Andresen.

Seks bom forklarte han slik:

- Jeg fyrte bare løs og tenkte at det får gå som det går. Jeg klarer ikke å være nok konsentrert om det jeg skal gjøre. Det er heller ikke så lett når jeg hele tiden blir minnet på våpen-saken fra VM.

Den saken har utvilsomt gått hardt inn på ham. Likevel er dette sterke ord.

- Gir alt bestandig

Fire timer etter rennet - etter en dusj og middag på hotellet - utdypet hva han egentlig mente overfor Dagbladet:

- Gjorde du ditt beste i dette rennet?

- Selvsagt. Jeg ønsker alltid å gjøre det så bra som mulig. Vi toppidrettsutøvere har et konkurranseinstinkt som alltid sørger for det.

Om tredje. plassen sa han dette:

- Jeg gikk ut som 16. mann, 1.37 minutter bak teten - og fikk likevel tredjeplass til tross for seks strafferunder. Da kan jeg ikke være misfornøyd, selv om jeg ledet før siste skyting. Men det er ikke dermed sagt at jeg heller er fornøyd. Det er en stor gradsforskjell på de to ordene, utdyper Frode Andresen.

- For det er ikke til å legge skjul på at jeg ville følt større glede over en tredjeplass tidligere i år enn hva jeg gjør nå.

Stiller store krav

- Dette stemmer ikke helt med det du sa i målområdet på stadion?

- Det jeg sa der var et resultat av at jeg stiller ekstremt store krav til meg selv. Jeg ledet til døra (siste skyting, red. anm.) og var egentlig mest skuffet over at jeg ikke var kald nok til å beholde ledelsen.

For resultatlistene taler sitt klare språk: Frode har vært desidert raskest i sporet i alle rennene i Lahti. Og det hadde han neppe vært om plasseringen ikke betydde noe...

- Klarer du å legge Andresen-saken bak deg?

- Hvis mediene klarer det, så skal jeg klare det også. Det er tross alt ikke Watergate-skandalen vi snakker om her.

Om framtida sier Frode følgende:

- Jeg har ikke tenkt så mye på framtida ennå. Først må jeg finne tilbake gleden. Men jeg skal nok ha med meg to OL til (Salt Lake City 2002 og Torini 2006).