ENSOM ULV: Frode Andresen er blitt vant til å klare seg selv. Denne uka finner han vei gjennom tåka på Valdresflya. Foto: Thomas Rasmus Skaug
ENSOM ULV: Frode Andresen er blitt vant til å klare seg selv. Denne uka finner han vei gjennom tåka på Valdresflya. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

Frode Andresen kan bli dansk

Om det er nødvendig for å komme til OL.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Frode Andresen (38) møter mye motstand, men er så fast bestemt på å komme til OL i 2014 at han åpner for å bytte pass.

- Jeg skal til Sotsji, sier Frode Andresen bombastisk.

Skiskytteren og langrennsløperen har hatt mye motgang de siste sesongene. Han har fått få muligheter til å vise seg fram. Og ikke truffet hundre prosent på de sjansene han har fått.

Mye har skyldtes mageproblemer, som fortsatt er der.

Nå er 38-åringen i jobb, har tre barn å følge opp - og har samtidig ikke noe lag å satse med. Likevel er han altså klokkeklar overfor Dagbladet. Til OL i 2014 skal han. I en alder av 40 år.

Samtidig erkjenner han at veien fram er like uklar som tåkehavet han akkurat har kommet ut av på Valdresflya.

Krunglete vei - Jeg får ingenting gratis. Jeg må alltid ta den mest krunglete veien. Sånn er det å stå utenfor. Men det er ikke i mine tanker å gi opp, sier Andresen.

- I hvilke løp får vi se deg i vinter?

- Jeg vet ikke. Jeg må kvalifisere meg til verdenscup via gode prestasjoner i norgescup. Og så håper jeg å gå noen langløp. Ikke bare i skøyting, men også Birkebeineren.

Om han er skiskytter eller langrennsløper i 2014, vet han heller ikke.

- Det jeg har hørt, er at det er tøffe løyper. Og det er høyde. Begge deler passer meg veldig bra, poengterer han.

Kanskje kan femmila i fristil være den beste medaljemuligheten for veteranen som også satset mot VM-femmila i Holmenkollen.

Dansk åpning - Problemet er å komme med på laget. Den enkleste veien til OL er kanskje å gå for landet mora mi kommer fra, sier Andresen.

Mora er dansk. Og det er ingen tvil om at det er mindre rift om OL-plassene både i langrenn og skiskyting i Danmark.

- Det er ikke noe jeg vurderer seriøst til nå. Det er ikke i mine planer. Men det er en mulighet. Jeg er femti prosent dansk. Det tar ikke lang tid å skifte nasjon hvis Norges Idrettsforbund aksepterer det, poengterer han.

- Er en medalje i Sotsji den perfekte avslutningen på karrieren?

- Det er det som er drømmen. Jeg har deltatt i tre OL og tatt medalje i alle. Drømmen er å klare det igjen, fastslår Frode Andresen.