Frode Andresen trenger «stang inn»

Frode Andresen står alltid på startstrek med et perfekt løp i hodet, og gjør det han kan for å komme så nær som mulig. Søndag håper han på litt flaks.

- Får jeg for en gangs skyld «stang inn» på skytingen, skal jeg være med helt i toppen igjen. Jeg trenger nok det for å vinne VM, sa Andresen til NTB etter 2. plass på jaktstarten lørdag.

I OL i Salt Lake City bommet han på flere avgjørende skudd og måtte se Ole Einar Bjørndalen stikke av med alle gullene.

Nå håper Andresen det er hans tur i VM på hjemmebane. Han går alltid igjennom løpene på forhånd, i tankene. De løpene er alltid perfekte.

- Så gjør jeg det jeg kan for å komme så nær som mulig i selve løpet. I dag gikk jeg nok en gang raskt på ski, men skytingen var ikke bra nok. Ståendeseriene var bra, en bom der var greit, mente Andresen.

- Men de tre rundene på første liggende kan jeg ikke forklare. Det var mye verre skyteforhold på den andre serien, og da traff jeg på fire av fem. Jeg vet ikke hva som skjer, men skal se på det i kveld.

Våknet

Sven Fischer var i en klasse for seg. Med bare to bomskudd kunne han gå i mål 42,1 sekunder foran Andresen. Raphael Poiree gikk godt, opp fra 17. til 3. plass er mer enn godkjent. Han avgjorde sammenlagtcupen også.

Russiske Pavel Rostovtsev er 45 poeng bak, og det tar han aldri igjen søndag, om ikke franskmannen skulle bli utsatt for et uhell.

- Jeg ble nesten gående å drømme litt på den tredje runden. Jeg gikk helt alene, og da er det lett at det kommer en falsk trygghetsfølelse. Jeg våknet da jeg bommet to ganger på første stående, men etter det var jeg konsentrert igjen og hadde kontroll på slutten, sa Sven Fischer etter sin 22. verdenscupseier.

Søndag er han klar VM-favoritt. Tyskeren har elsket Holmenkollen etter at han ble verdensmester der for første gang i 1999.

- Det er noe helt eget å gå her, folk heier like mye på meg som på andre. Jeg er sliten, som alle andre, men får nye krefter av denne stemningen, sa Fischer.

Han fikk sikkert fikk fornemmelsen av hjemmemekkaet Ruhpolding på turene rundt «Gratishaugen». Tusenvis av mennesker kranset løypa i Kollen. Søndag er trolig enda flere på plass.

Kick av Kollen

- Da får vi sørge for ikke å skuffe dem, og jeg regner med å henge med da også. Jeg har tradisjonelt sett gjort det bra her. Det er på en måte favorittarenaen min, sa Frode Andresen.

- Kollen gir meg et skikkelig kick, mye kjentfolk og andre som roper navnet ditt hele tiden. Lørdag hadde jeg faktisk problemer med å høre sekunderingen, det var så mye liv og røre.

Stian Eckhoff lå godt an etter første skyting, men fire bomskudd på den andre ødela dagen. Det ble til slutt en 16. plass. Egil Gjelland tok det rolig lørdag og endte to plasser bak Eckhoff.

Lars Berger gikk et godt løp og gikk seg opp fra 40. til 28. plass. Halvard Hanevold tok i stedet turen til TV-studio som oppladning til søndagens VM-fellesstart.

(NTB)

<B>GIKK FRA POIREE: Frode Andresen gikk fra franske Raphael Poiree.