Frode Andresen ville ikke gå

LAHTI (Dagbladet): Frode Andresen (26) hadde ikke lyst til å gå gårsdagens VM-stafett for Norge, men følte seg overtalt til å starte. - Kanskje ville det vært bedre å bruke noen som var mer motivert enn meg, sier Andresen til Dagbladet etter stafettsølvet.

Andresen føler seg fortsatt preget av alt oppstyret rundt bruddet på våpenreglementet i Kollen-VM for to uker siden - da han ga fra seg gullmedaljen han vant på sprinten.

Derfor hadde Frode aller mest lyst til å stå over gårsdagens VM-stafett her i Lahti.

Var skeptisk

- Jeg var skeptisk til å starte, og ville ikke gått om jeg ikke hadde blitt bedt om det, sier Frode Andresen til Dagbladet.

- Mener du at du følte deg presset til å gå stafetten?

- Det blir ikke riktig å si at jeg ble presset. Men jeg mente det ville være lurere å bruke noen som var mer motivert enn meg. Men Audun (Svartdal, landslagstrener, red. anm.) sa han ønsket meg på laget og mente at jeg burde gå. Jeg ble fortalt at dette var det beste laget, og jeg ville ikke svikte de andre på laget, utdyper Andresen.

Seks ekstraskudd

Verdensmesteren gikk en brukbar andreetappe, og kunne uten rot på standplass gått Norge helt opp i gullkampen. Den muligheten skuslet han bort med totalt seks ekstraskudd og en strafferunde, mens de tre øvrige på det norske laget til sammen brukte fire ekstraskudd.

Dermed ble det med at Frode gikk Norge en plass opp - fra 8. til 7.

- På standplass var jeg langt fra så konsentrert og skjerpet som jeg er på mitt beste. Og jeg er heller ikke i nærheten av god form. Gnisten mangler, sier Frode Andresen.

Dropper Russland?

Til Dagbladet sa han også at han nå er usikker på om han reiser videre til verdenscupavslutningen i russiske Khanty-Mansiysk neste helg - til tross for at han har ledelsen i sprintcupen å forsvare.

- Jeg bestemmer meg endelig etter jaktstarten søndag (i dag, red. anm.). Går det brukbart der, så reiser jeg nok, sier han.