Frode Andresens pressemelding

Frode Andresen har bestemt seg for å gi fra seg VM-gullet i skiskyting. Her kan du lese pressemeldingen han sendte ut mandag kveld i sin helhet:

Frode Andresen gir fra seg VM-gullet.

Frode Andresen har bestemt seg for å levere tilbake gullmedaljen han mottok etter seieren på VM-sprinten i skiskyting. Begrunnelsen fra Frode Andresen er at han ikke fortjener gullmedaljen fordi han har brutt IBU's konkurranseregler.

- Et brudd på sikkerhetsreglene for våpen er alvorlig - og etter samtaler med Gunn Margit Andreassen og resten av familien har jeg bestemt meg for at dette er den riktige avgjørelsen - sier Frode Andresen.

Frode Andresen vil mandag kveld varsle det internasjonale skiskytterforbundet (IBU) om avgjørelsen.

Frode Andresen har også forfattet en beklagelse som vil oversendes til IBU. Denne beklagelsen ønsker Frode skal videresendes til de enkelte nasjoner og deltakere som deltok i VM i Oslo.

Her følger norsk versjon av denne beklagelsen:

Til styret i det internasjonale skiskytterforbundet

Jeg beklager at jeg i forbindelse med VM i skiskyting har brutt konkurransereglene til IBU. Jeg har gjennom brudd på sikkerhetsreglene for våpen opptrådt uansvarlig - og har ikke fulgt idrettens regler for «fair play». Overfor arrangører, konkurrenter og publikum beklager jeg det som har skjedd, og ber om unnskyldning. Som en konsekvens av det jeg har gjort vil jeg levere tilbake gullmedaljen jeg mottok etter seieren på sprintløpet. Det er ikke på denne måten man skal vinne idrettskonkurranser - og derfor finner jeg det riktig å levere medaljen tilbake.

Hønefoss 28.02.00

Frode Andresen

Frode Andresen ber media respektere hans avgjørelse - og hans ønske om ikke å kommentere denne saken ytterligere. Frode Andresen har et ønske om å komme tilbake for å vise at han kan konkurrere - og hevde seg med de beste - uten å bryte IBU's regelverk.

Neste verdenscupkonkurranse er i Lahti, Finland fra 9. - 12. mars, men Frode Andresen sier at han er usikker på om han ønsker å delta der.

- Slik situasjonen er nå er det tvilsomt om jeg kan forberede meg optimalt fram mot neste ukes konkurranser - og derfor ser jeg liten hensikt i å delta. Dessuten veier hensynet til lagkameratene tungt - og med tanke på en VM-stafett i Lahti finner jeg det på nåværende tidspunkt lite sannsynlig at jeg bør delta på stafettlaget - sier Frode Andresen.

Oslo 28-02-00

Tim A. Kronborg

Presseattaché NSSF