Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frode blir politi på si

Han fikk avslag på søknaden om permisjon, men nå ønskes Frode Johnsen velkommen tilbake som student ved Politihøgskolen.

TRONDHEIM (Dagbladet): Han kan fortsette studiene ved siden av fotballkarrieren i Rosenborg. Det får Dagbladet bekreftet av Politihøgskolens rektor Ragnar Auglend.

-  Jøss! Ja, men det høres jo meget bra ut, sier Frode Johnsen og takker Dagbladet for å ha funnet ut av saken.

Da han flyttet til Trondheim i år 2000, hadde han to år med politistudier bak seg. Han fikk avslag på søknaden om permisjon, og klagen på avslaget ble også avvist.

«Litt firkanta,» har RBK-spissen tidligere sagt om dette; «De burde heller tenkt: Kan jeg gjøre en god jobb som politimann. Sånn tenker man i andre yrker. Det hadde faktisk vært lettere å akseptere at de sa at jeg ikke var noe tess som politimann.»

Rektor

Rektor Ragnar Auglend ved Politihøgskolen sier Frode Johnsens permisjonssøknad ble avslått fordi den var på ubestemt tid og hadde et flerårig perspektiv.

-  Men det ble samtidig åpnet for at han kan få fullføre utdanningen, og det ble sagt at Politihøgskolen vil strekke seg så langt som mulig for å imøtekomme en eventuell seinere søknad.

-  Det betyr?

-  Frode Johnsen er selvfølgelig velkommen tilbake. Han må bare ta kontakt, så bør det kunne legges et løp her.

RBK-spissen kan ta opp igjen studiene mens han er i Trondheim, fordi Politihøgskolen har utviklet nettbaserte studier. Han kan lese på egen hånd og veiledes over Internett av en lærer fra høgskolen.

-  I den grad Johnsen har tid innimellom fotballen, så kan han selvfølgelig oppdatere seg. Det er kommet mye nytt lærestoff og nye dataverktøy er tatt i bruk, sier rektor Ragnar Auglend.

Gladmelding

Dette er søt musikk i Frode Johnsens ører.

-  Jeg er fortsatt veldig lysten på å bli politi, og det passer perfekt for meg å studere ved siden av fotballen. Det første jeg skal gjøre mandag, er å slå på tråden til Politihøgskolen, sier Frode Johnsen.

I går dro han og resten av Rosenborg-laget til Storlien på seminar.

-  Vi skal oppsummere sesongen og planlegge neste år, og så blir det tid til litt sosialt også. Det blir ålreit, sier Frode Johnsen.

TRIVDES: Frode Johnsen har hatt praksis som politi i Skien. - Jeg trivdes veldig godt, og har fortsatt lyst til å bli politi, sier RBK-spissen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media