Frode fikk sin Oscar

Torsdag morgen merket Frode Johnsens samboer Mette Sundland at en fødsel var på gang. Etter det sov ikke gårsdagens tomålshelt ett minutt før sønnen Oscar ble født halv ni lørdag kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

TRONDHEIM (Dagbladet): Samboerens lidelser var så store at det ble umulig for Johnsen å konsentrere seg om Brann-kampen.

-  Det var tøft å se på at den man er glad i har det så veldig vondt. Da blir det umulig å få sove. I går kveld var jeg mest glad for at både mor og barn var like hele, sier Frode Johnsen til Dagbladet.Først da fødselen var vel overstått fikk den ferske pappaen noen sårt tiltrengte timer med søvn.

-  Utpå kvelden i går sovna jeg som en stein.

Det holdt i massevis til å knuse Brann. Johnsen var involvert i tre av Rosenborgs fire mål - han scoret to selv, hadde en heading i stolpen i forkant av 1- 0-målet og skaffet i tillegg straffesparket som Vidar Riseth plasserte utenfor.

I fjor ble Frode Johnsen toppscorer i Tippeligaen med 19 mål. Før kampen i går sto han bare med fire.

Endelig godt

Men at fødselen er noe av årsaken til de forløsende scoringene har han liten tro på.

-  Jeg tror ikke det å bli pappa hadde noen voldsom innvirkning. Den største innvirkningen er det jeg har gjort på trening. Jeg sa til meg selv for noen uker siden at skal jeg spille fotball to år til får jeg f*** meg gjøre mitt absolutt beste.-  Den siste måneden har jeg vært lett og fin. Og det er godt å endelig få vist det, sier Frode Johnsen.

GLAD: Den nybakte papaen Frode Johnsen (nummer to fra høyre) gratuleres av, fra venstre Per Ciljan Skjelbred, Vidar Riseth og Daniel Braaten. Foto: Tom E. Østhuus
GLAD: Den nybakte papaen Frode Johnsen (nummer to fra høyre) gratuleres av, fra venstre Per Ciljan Skjelbred, Vidar Riseth og Daniel Braaten. Foto: Tom E. Østhuus Vis mer

Da Johnsen scoret tre mål mot Lyn i siste serierunde i fjor og nærmest på egen hånd skaffet RBK gullet, ble han hyllet i alle landets aviser. Adresseavisen skrev at Frode Johnsen var en «helt for evigheten.

Stor skuffelse

Samme avis kalte nylig Johnsen årets flopp og belønnet ham med - som eneste RBK-spiller - terningkast 1 for prestasjonene i år.

Selv har ikke Johnsen noen problemer med å innrømme at sesongens hans har vært en stor skuffelse.

-  Både min og lagets sesong har vært for dårlig. Mine seks mål er bare ikke godt nok, svarer Johnsen.Med seieren i går har Rosenborg tatt de ni poengene Per Mathias Høgmo varslet ville være nok til å overleve da han overtok treneransvaret. Men selv med 30 poeng kan ikke Rosenborg føle seg helt trygge ennå. Frode Johnsen har følgende forklaring på at Rosenborg tilsynelatende har funnet seg selv igjen - og har vunnet de tre siste kampene med den overbevisende målforskjellen 13-1.

Godt med fri

-  Jeg vil ikke rakke ned på noen andre, men Per Mathias Høgmo har gjort en veldig god jobb. Han er så direkte på treningsfeltet, og har alltid en plan med treninga.

-  Tror du det er mulig å komme inn i landslagstroppen til playoff-kampene?

-  Jeg håper alltids på playoff. Men for å være ærlig synes jeg det er godt med litt fri, smiler Frode Johnsen.

Christer Basma stiller seg fullt bak Frode Johnsens ros av treneren.

-  Han har tatt tak i veldig mange viktige ting, og gjort ting annerledes.

-  Hvilke ting?-  Han har blant annet framskyvet treningstidene fra halv to til 10 på morgenen. Da får vi mer ut av dagen.

Ny smell

-  Før Per-Mathias kom hadde vi kommet inn i et mønster, og var liksom ikke klar for noen nye ideer. Vi sto og stanget, og tviholdt på ting som kanskje ikke var gunstige. Per Mathias har virkelig gått i bresjen, sier Basma.

Onsdag venter en langt verre motstander enn Brann. Da venter Real Madrid på Santiago. De styggeste sifrene Rosenborg har tapt med i Champions League er 2- 7 mot Paris St. Garmain og 0- 5 for Lyon. Frode Johnsen frykter ikke at Rosenborg skal gå på en ny smell mot Real.

-  Jeg ville mye heller tape de kampene enn å ikke ha spilt dem i det hele tatt. Målet vårt er å ta poeng i Madrid, avslutter Johnsen før han stresser av gårde til sykehuset.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer