Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frode Johnsen (41) legger opp

Holdt ute av akillesskade siden juni.

LEGGER OPP: Frode Johnsen (41).  Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LEGGER OPP: Frode Johnsen (41). Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

41 år gamle Frode Johnsen legger opp. Det bekreftet Odd-trener Dag-Eilev Fagermo overfor NRK torsdag.

- Han legger opp, skrev treneren i en SMS til kanalen.

Johnsen har ikke spilt for Odd siden 28. juni. Siden det har en akillesskade holdt ham ute.

Odd-direktør Einar Håndlykken sier at avskjeden vil markeres under sesongens siste hjemmekamp 8. november. Da møter skiensklubben Lillestrøm.

Johnsen har scoret 132 mål i den norske eliteserien. Kun fem spillere har scoret flere. 41-åringen fikk kallenavnet «Japan-Johnsen» etter hans år i landet. Han var i japansk fotball fra 2006-2010.

Johnsen ble toppscorer i eliteserien i en alder av 39 (16 mål for Odd). Han var mestscorende i samme liga også i 2001 (17) og 2004 (19).

Det har i lengre tid vært ventet at denne sesongen ville bli veteranens siste, men først torsdag kom den endelige bekreftelsen.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling