Frode Johnsen og Odd sendte Hønefoss til 1. divisjon

Ringerikingene ledet - men måtte gi tapt.

• Odd - Hønefoss 3-2 (1-1)

(Dagbladet): Hønefoss blir med Tromsø ned i førstedivisjon neste sesong, etter å ha tapt mot Odd på Skagerak Arena.

Før siste serierunde lå Hønefoss på sisteplass i Tippeligaen, med 29 poeng. Derfor måtte ringerikingene vinne på Skagerak Arena for å sikre seg kvalikplass - og sjansen til å kjempe mot Ranheim om den siste plassen i neste års serie.

Og det så lyst ut tidlig for gjestene. I det åttende spilleminutt fyrte Hønefoss-kaptein Tor Øyvind Hovda av fra rundt 20 meter - og rett i Odd-målet - til 1-0-ledelse.

Keepertabbe Til tross for at Hønefoss var det førende laget i første omgang, fikk Odd likevel utligning - men også den ved en Hønefoss-spiller.

På en corner i det 33. minutt greide keper Steve Clark å skyve ballen med begge hendene inn i eget nett - til 1-1 på Skagerak Arena.

I andre omgang var det Alexander Mathisen som sendte gjestene til himmels igjen. I det 56. minutt fikk han stå alene på bakerste stolpe, og hadde ingen problemer med å sette ballen i nærmeste hjørne.

Johnsens toppscorer Men om man da begynte å legge kvalik-champagnen på kjøl på Hønefoss, helte Odd og Herolind Shala varmt vann over den i det 74. minutt, da han utlignet til 2-2.

Og bare fire minutter senere serverte Shala Frode Johnsen. Med et flott innlegg på bakerste, var det bare for Johnsen å pirke inn sitt 16. mål for sesongen - som gir han tittelen som gjør at 39-åringen får tittelen som toppscorer for 2013-sesongen. 

Enda surere ble det nok for Hønefoss da beskjeden kom fra Viking Stadion om at Viking hadde utlignet til 1-1 mot Sarpsborg 08 - dermed ville Hønefoss berget seg om de holdt seieren mot Odd.

 JUBELEN STILNET:  Hønefoss hadde kvalikplassen i sine hender - men måtte til slutt gi tapt for Odd, som vant 3-2 på Skagerak Arena. Dermed blir det Adecco-ligaen for ringerikingene neste år - her er det Mats Andre Kaland som depper. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
JUBELEN STILNET: Hønefoss hadde kvalikplassen i sine hender - men måtte til slutt gi tapt for Odd, som vant 3-2 på Skagerak Arena. Dermed blir det Adecco-ligaen for ringerikingene neste år - her er det Mats Andre Kaland som depper. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer