Frode Johnsen vil bli i Japan

- Ny kontrakt rett rundt hjørnet.

NAGOYA (Dagbladet.no): Solen steker og løfter temperaturen godt over 30 grader på treningsfeltet til Nagoya Grampus Eight, klubben til Norges eneste Japan-proff Frode Johnsen (33).

Laget er samlet til nok en trening. Men ved enden av banen, utenfor den ordinære treninga, svetter Johnsen seg gjennom restitusjonsøvelser.

Spissen sliter med en lårskade og har ikke vært kampklar på fem uker. 

- Håper han blir

- Forrige kamp tapte vi 5-0 mot Vissel Kobe fordi vi manglet et angrep. Vi tapte fordi Frode ikke spilte, forteller den lokale sportsreporterern Kuni Kimoto til Dagbladet.no.

Kimoto følger Nagoya Grampus Eight til daglig. Han er klar på at han savner Johnsen på banen, ettersom laget har plassert seg litt under midten av tabellen.

- Frode har selv sagt til meg at det viktigste for ham er å score mål. Jeg håper han kan bli i Nagoya i framtida, for ellers ..., sier Kimoto - og holder en megetsigende nedovervendt tommel opp i lufta.

Vil forlenge oppholdet

Frode Johnsen vil bli i Japan

Etter den svette treningsøkta møter vi Frode i klubbhusets oppholdsrom. Han har teipet en ispose på øverste del av låret.

- Jeg regner med å være tilbake på banen om to uker, forteller Johnsen om skaden som har satt ham ut av laget.

Og Nagoya kan virkelig trenge en spiss med scoringsteft. Siden 15. august har laget vunnet to kamper, spilt en kamp uavgjort og tapt fire.

Den tidligere landslagsspissen har det godt i Nagoya og blir gjerne en sesong til. Han har allerede snakket med klubben om forlengelse og en fornyelse av kontrakten er rett rundt hjørnet.

- Jeg pratet med klubben i august og da sa de at de var interessert i å forlenge. Da forholder jeg meg til at det kan bli et år til her, sier den populære spissen.

Frode Johnsen vil bli i Japan
VIL HA FRODE I NAGOYA: Sportsjournalisten Kuni Kimoto mener laget trenger Frode Johnsen.
TOK DET ROLIG: Frode Johnsen trente forsiktig, men regner med å være tilbake på banen om to uker.