DØDBALLTRENING: Lillestrøm-trener Runar Kristinsson får en liten dytt av kaptein Frode Kippe rett før et innlegg under dagens dødballtrening i LSK-hallen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
DØDBALLTRENING: Lillestrøm-trener Runar Kristinsson får en liten dytt av kaptein Frode Kippe rett før et innlegg under dagens dødballtrening i LSK-hallen. Foto: Bjørn Langsem / DagbladetVis mer

Frode Kippe (37) prøver å fortelle seg selv at han føler seg som en 25-åring

Før seriestart.

LILLESTRØM (Dagbladet): Mandag 6. april braker årets Tippeliga endelig i gang.

For Lillestrøm, som er tippet til å ende omtrent midt på tabellen, starter imidlertid ikke årets sesong før dagen etter, når Start kommer på besøk til Åråsen.

En av dem som er helt selvskrevne på laget er kaptein, klubblegende og midtstopper Frode Kippe (37). Superveteranen sier at han føler seg bra foran seriestarten.

- Kroppen er bra. Jeg er skadefri og har trent bra i lang tid. Hurtigheten i beina er som den har vært og duellkraften er på plass. Jeg tror ikke jeg er svekka fra tidligere år, sier Kippe til Dagbladet etter dagens trening i LSK-hallen - en langpasning unna Åråsen stadion.

- Det blir godt å komme i gang nå. Jeg begynner å bli smålei alle oppkjøringene nå, legger stopperen til.

- Må være nøye Kippe er fire år yngre enn Odd-veteran Frode Johnsen (41), men er likevel en av de eldste spillerne i Tippeligaen.

Han avslører at noe av grunnen til at han fortsatt holder koken er at han overbeviser seg selv om at han føler seg i like god form som for ganske mange sesonger siden.

- Jeg prøver å fortelle meg selv at jeg føler meg som en 25-åring. Det har gått greit så langt. Det mye handler om er å være nøye på ting for å unngå skader, sier Kippe.

- Jeg kjenner kroppen bedre enn da jeg var yngre, så jeg styrer litt mer av treningen selv sammenliknet med tidligere. Det vil for eksempel si at jeg ikke trenger å være med på absolutt alt det de andre driver med. Jeg må først og fremst være godt forberedt til matcher og gjøre det jeg kan for å unngå et lengre skadeavbrekk.

Elsker fotball-livet - Kan du holde på et par-tre år til?

- Jeg trives utrolig godt med å spille fotball, så jeg håper det. Så lenge kroppen er som nå kan jeg ikke si at jeg skal legge opp på et gitt tidspunkt. Det kan skje plutselig - om jeg skulle få en langvarig skade.

- Frykter du å dra på deg en skade som kan ødelegge karrieren?

- Jeg gjør ikke det. Jeg har aldri vært utsatt for noen store skader. Jeg håper og tror at jeg kan holde på en stund til. Jeg må bare være nøye på kosthold, treningsarbeid og hvile.

Laget er svekket Lillestrøm endte på en sterk 5. plass sist sesong, men har mistet nøkkelspillere som Petter Vaagan Moen og Palmi Palmason i vinter.

Samtidig har tidligere Lillestrøm-spiller Runar Kristinsson tatt over trenerjobben etter Magnus Haglund, som har dratt hjem til Sverige.

Kippe innrømmer at han tror LSK skal slite med å gjøre det bedre enn fjorårets 5. plass.

SJEF: Det er snart 18 år siden Frode Kippe debuterte for Lillestrøm, men klubblegenden holder fortsatt koken som forsvarssjef og kaptein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
SJEF: Det er snart 18 år siden Frode Kippe debuterte for Lillestrøm, men klubblegenden holder fortsatt koken som forsvarssjef og kaptein. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer

- Vi hadde en god sesong i fjor, og vi har ikke styrka laget på papiret i år. Vi kan drømme om å komme høyere enn det, men det er ikke så realistisk. Vi starter med et minuspoeng også (på grunn av økonomisk rot, journ.anm.), sier Kippe.

- Vi har en tynn tropp, så hvis vi får skader på noen sentrale spillere, blir det tøft, legger han til.

- Ikke noe «hokus pokus»
Kippe sier videre at islandske Runar Kristinssons filosofi ikke er helt ulik det Magnus Haglund sto for i fjor.

- Runar prøver å videreføre mye av det samme, spesielt på det defensive. På det offensive er det noen nye varianter, men det er ikke snakk om noe «hokus pokus».

- Det blir litt mer «possession»-spill. Vi hadde en del av det i fjor også, kanskje mer enn det Magnus hadde sett for seg, på grunn av spillerne vi hadde. Det blir nok en fortsettelse av det. I fjor spilte vi god fotball, og det er det Runar ønsker også - at vi skal styre kamper og vinne ballinnehavet.

Stortap mot Odd I helga var det lite som liknet på å styre kampen da Lillestrøm tapte 1-6 mot Odd i Skien. Kippe mener oppgjøret kan være en vekker, etter en ellers brukbar oppkjøringsperiode.

- Vi har slitt i Skien før også. Vi har pleid å møte dem før hver seriestart, og har egentlig blitt rundspilt hvert eneste år. Det var ingen god kamp, men det er i hvert fall greit å få en vekker med tanke på hva som kreves i Tippeligaen. Det er godt for mange å se hva som kreves, sier han.

Trener Kristinsson var heller ikke spesielt imponert over egne gutter i stortapet mot Odd.

- 1-6 høres veldig ille ut, det høres faktisk helt jævlig ut. Det handler om å opptre ordentlig på banen. Mot Odd jobbet ikke gutta hardt nok. De var ikke samlet som et lag, og da får man stygge tall, sier islendingen til Dagbladet.

• LSK møter Strømsgodset i treningskamp førstkommende lørdag. Kampen skal i utgangspunktet spilles på Åråsen stadion, men kan flyttes til LSK-hallen hvis det blir snø.

GOD STEMNING: Lillestrøms angrepsvåpen Moryké Fofana drar i gang en liten sang med cornerflagget som mikrofon under dagens LSK-trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GOD STEMNING: Lillestrøms angrepsvåpen Moryké Fofana drar i gang en liten sang med cornerflagget som mikrofon under dagens LSK-trening. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer