Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frode Kippe legger opp: - Vemodig

Frode Kippe bekrefter på en pressekonferanse at han legger opp etter sesongen.

SE TV NÅ: Frode Kippe (LSK) legger opp etter sesongen. Nå holder han pressekonferanse. Video: NTB Vis mer

ÅRÅSEN (Dagbladet): Frode Kippe (41) bekrefter at han legger opp etter denne sesongen. Han skal tre inn en ny rolle som toppspillerutvikler i klubben etter sesongen.

- Da var beslutninga endelig ute. Jeg har gått rundt og tenkt på det lenge. Det er en tid for alt, og jeg tror dette er rett tidspunkt, sier Kippe til Dagbladet.

Veteranen innrømmer at det ikke var så tøft som han hadde trodd.

- Det gikk greit, men litt rart. Det har vært i bakhodet i flere år. Jeg har spilt lengre enn jeg hadde trodd, og de siste åra har vært litt bonus. Nå er jeg forsynt, og jeg føler jeg har opplevd det jeg kan oppleve på fotballbanen. Jeg skal jo være med videre og spille her ut sesongen, så det var kanskje ikke så emosjonelt som jeg hadde trodd, sier han videre.

Kippe sier videre at spilletid var en faktor, ettersom han har slitt med spilletid de siste månedene. Han har ikke startet på tre måneder for LSK.

Men nå går han altså inn i en ny rolle i klubben som trener. Det bekreftet han på pressekonferansen.

- Jeg er evig takknemlig for å spilt her i Lillestrøm og fått prøvd meg i utlandet også. Jeg har ikke gjort annet enn å spille fotball de siste åra, men nå går jeg inn i en ny rolle som toppspillerutvikler, sier Kippe.

Han utelukker ikke at han tar over som trener en gang i klubben.

- Ja, det kan være mulig det, tror jeg. Jeg er veldig nysgjerrig på det, så jeg vil gjerne teste og få lært litt, og jeg har folk rundt meg som kommer til å hjelpe meg, så får vi se hvor langt det bærer. Så du skal ikke se bort ifra det, sier Kippe til Dagbladet.

- Ord blir fattige

Han innrømmer at det er en tøff dag for ham, selv om han alene har tatt beslutningen om å legge opp.

- Det er vemodig å si «bye, bye» til fotballen. Jeg takker alle lagkamerater og trenere som har gjort det mulig å spille i så mange år, sier Kippe.

Før veteranen gir seg, så skal hans LSK prøve å stanse Vålerenga til helga.

- Jeg gleder meg veldig til lørdag. Det er en fantastisk ramme rundt kampen og det er ikke hver helg i Eliteserien, sier Kippe.

Han takker også supporterne for alle åra med støtte.

- Jeg er glad for å spille foran verdens beste supportere. De har vært helt fantastiske og har vært en stor grunn til at jeg har spilt i så mange år, sier han.

Lillestrøm sin sportssjef Simon Mesfin er full av lovord om Kippe på pressekonferansen, og han er fornøyd med å ha med midtstopperen med videre.

- På vegne av hele klubben vil jeg si tusen takk for den innsatsen Frode Kippe har lagt ned for LSK. Ord blir fattige, han er helt unik, sier Mesfin.

LSK avslører at det skal arrangeres en testimonialkamp, der han skal sette sammen et lag med sine beste lagkamerater gjennom tidene som skal møte dagens LSK.

Ny rolle

Kippe har spilt i en årrekke for Lillestrøm. Veteranen debuterte for klubben i 1997, og hadde et lite opphold i England i Liverpool og Stoke fra 1998 til 2002. Etter det kom han tilbake til gultrøyene, og han har vært i klubben siden.

Han står med 535 kamper til sammen for Lillestrøm. Han har også spilt åtte landskamper for Norge.

Midtstopperen signerte ny kontrakt med LSK så seint som i desember 2018, men kontrakten hans går ut etter denne sesongen.

Denne helga ble Kippe den eldste LSK-spilleren gjennom tidene.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media