Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frode lei av fotball

Matchvinner Frode Johnsen (30) spilte i går sin kamp nr. 52 for året. Nå mener han RBK må vurdere å spare spillerne mer til neste sesong.

ESBJERG (Dagbladet): Johnsen dundret inn seiersmålet mot Esbjerg i det 89. minutt. Da hadde landslagsspilleren levert 88 middelmådige minutter.

-  Jo, jeg må innrømme at jeg er lei fotball. I tillegg er det mye reising og mye mas. Jeg skal ikke klage, men alle som har en fast jobb vet at det er greit å ha ferie iblant, sier Frode Johnsen til Dagbladet.

Rotasjonssystem?

Dagbladets opptelling viser at Champions League-oppgjøret mot Arsenal tirsdag blir Johnsens 53. kamp for året. Og i går merket han kjøret for alvor.

-  For min egen del var ikke dette topp. Jeg følte meg tom, og mangler overskudd, sier Tippeligaens toppscorer.

Han mener RBK-ledelsen må ta slitasjesignalene fra de mest brukte spillerne på alvor.

Johnsen ser ikke bort fra at RBK må begynne å ta etter europeiske storklubber som rullerer mer.

-  Etter sesongen må vi tenke på det. Vi har en bred stall, og det er kanskje en mulighet. Vi må finne en måte som gjør at vi greier å beholde overskuddet, sier 30-åringen.

Per Joar Hansen fikk sin første seier som RBK-sjef i går. Men den satt langt inne og kostet dyrt. Særlig i de bakre ledd. Torjus Hansén og Mikael Dorsin måtte ut med skader. Og da RBK allerede hadde byttet tre mann, måtte en skadd Robbie Russell fullføre for halv maskin. Fra før er Christer Basma ute.

-  Unner spillerne seieren

-  Dette går på tannkjøttet løs. Men vi skal få lappa dem sammen til tirsdag. Jeg unner spillerne denne seieren, sier Per Joar Hansen til Dagbladet.

RBK gikk til pause med 0- 1. Og «Nordens beste lag» var på vei ut i Royal League-mørket etter bare tre kamper. Da måtte sjefen bruke kjeft.

-  Førsteomgangen kan vi ikke være bekjent av. Det var mange tekniske feil, vi mistet ballen for mye, og vi tapte duellene. I andreomgangen tar spillerne et skippertak. Og det var full innsats. Jeg er stolt av snuoperasjonen, sier Hansen, som ga Aleksander Tettey sitt livs fotballsjokk i går.

I pausen fikk nemlig den 18 år gamle midtbanespilleren beskjed om å spille midtstopper ved siden av 17 år eldre Erik Hoftun.

SLITEN: Frode Johnsen scoret seiersmålet mot Esbjerg. Her i kamp med Esbjergs Søren Barslund.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media