Frode og Anja i duell om Hong

Bækkelagets SK- Selbu 29- 21. I dag må Anja Andersen på sin pressekonferanse i danske Slagelse nok innrømme at hun har tapt kampen om Jeong-ho Hong. Det er etter det Dagbladet erfarer utfallet av psyko-duellen mellom de gamle bestevennene Frode Kyvåg og Anja selv.

Den sykmeldte danske håndballdronningen hadde planlagt å kunne stå triumferende fram foran dansk og norsk presse i den danske provinsen. Anja ville presentere juvelen Jeong-ho Hong som grunnpilaren for det storlaget hun drømmer om å bygge opp.

Men etter kampen mot Selbu i går sa Jeong-ho til Dagbladet:

- Jeg reiser ikke til noen pressekonferanse i Danmark. Det kan du være sikker på.

Uberegnelig

Men helt sikre er man fortsatt ikke i Bækkelaget.

- Anja er uberegnelig. Men hvis hun mot alle formodninger drar Joeng-ho til Slagelse, så bryter den klubben regelverket. Vi har ikke fått noen henvendelse fra dem om Jeong-ho, noe der forpliktet til ifølge reglene, sier leder i Bækkelagets styringsgruppe, Lars Lie, til Dagbladet.

Den koreanske 24-åringen har vært under stort press fra sin mangeårige venninne Anja Andersen de siste par månedene. Før jul så det ut som om Anja ville lykkes.

Familieforsørger

Men så meldte BSK-treneren Frode Kyvåg seg på i kampen om Jeong-ho.

- Jeg har hatt flere møter med Jeong-ho der vi snakket åpent om framtida og eventuelle utsikter som venter henne i dansk 2.divisjon.

- Jeg mener at Anja setter Jeong-hos karriere på spill når hun ønsker henne over til Slagelse, sier Frode Kyvåg til Dagbladet.

Utenom den sportslige nedturen han mener Joeng-ho ville få i Slagelse, teller også den økonomiske siden. Jeong-ho forsørger familien i Sør-Korea og kan ikke risikere usikker framtid i Danmark.