Frode Olsen reddet finalebilletten

To tigersprang av Frode Olsen sendte Stabæk til klubbens første cupfinale. Keeperveteranen holdt hodet kaldt da det ble straffesparkkonkurranse i onsdagens semifinale mot Moss.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Jeg ser litt på spillertypen, og hvilken fart han tar. Så velger jeg hjørne ut fra det, forklarte dagens helt etter redningene som ga 3-1 og finalebillett.

Ingen greide å overliste verken Olsen eller Rino Hansen i mossemålet i løpet av 120 minutter, men det måtte falle en avgjørelse på Melløs. I straffekonken bommet lagene én gang hver og scoret én gang hver før Olsen viste seg fram.

Som en katt lå han i det høyre hjørnet sitt og nektet Leif Erik Andersen scoring, og historien gjentok seg på forsøket fra keeperkollega Hansen. Da den tidligere mossespilleren Martin Andresen satte inn 3-1 var kampen avgjort, og Stabæk-gjengen - med Ingebrigt Steen Jensen i spissen - kunne slippe jubelen løs. Drømmen om Ullevaal var gått i oppfyllelse.

Fotballeventyr

- Helt ubeskrivelig. Nå skal vi våkne hver dag fram til 1. november med et smil om munnen. Bæringene og askerbøringene skal få oppleve et fotballeventyr, strålte Steen Jensen. Måten kampen ble avgjort på likte han imidlertid ikke.

- Straffekonk er noe tull. Det burde vært omkamp på Nadderud.

Bortsett fra langtidsskadde Karl-Petter Løken er Frode Olsen den eneste av Stabæk-spillerne som har vunnet en cupfinale tidligere. Han voktet Strømsgodset-målet da Rosenborg ble slått 3-2 i 1991. Året før satt han på RBK-benken da trønderne vant finalen mot Fyllingen, men rogalendingen hadde ikke spilt nok kamper til å få kongepkalen. Denne sesongen kan han få med seg både bronsemedalje i serien og kongepokal.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer