Frode på jobbjakt

MARSEILLE (Dagbladet): VM er over. Nå handler det om jobb-framtid og å finne en klubb som gir han den tilliten Frode Grodås er mer enn god nok for. - Jeg håper disse kampene er noe å ha med seg ut på klubbmarkedet, sier.

Etter innsatsen mot Italia i går er det ikke stort flere enn Christian Gross som skjønner hvorfor Frode Grodås er nummer tre på keeper-lista i Tottenham.

Men det er sannsynligvis situasjonen når han kommer tilbake på jobb i London. Og det holder ikke for en fyr som holdt liv i åttendedelsfinalen med et knippe kjemperedninger.

Som for eksempel hundredels-manøveren da Dino Baggio nikket hardt fra femmeteren i første omgang.

Video-opptaket av den redningen bør Frode ta med seg som arbeidsprøve når han skal søke ny jobb.

- Jeg håper det dukker opp noen tilbud ganske snart, sier Drillos-kapteinen.

Men han kaster seg ikke over hva som helst. Og karrieren er ikke avhengig av et lynraskt skifte.

Fire år til

- Jeg reiser ikke hjem til Vestlandet riktig ennå. Jeg skal holde på i fire år til, så dere blir ikke kvitt meg på en stund.

Det betyr muligheten for ett VM til. Som kan slutte enda bedre enn dette gjorde.

- Det holdt ikke helt i dag. De fikk mål på et tidspunkt de absolutt ikke burde fått det på, og det preget kampen. Det ble mye mindre italiensk trøkk enn jeg hadde ventet. Det var tydelig at de hadde stor respekt for oss, sier Grodås.

Middelmådig

Han er ikke villig til å plassere Christian Vieris avgjørende mål på avdelingen for tabber.

- Dere må huske at Vieri kanskje er best i verden på akkurat det han gjorde da han scoret. Det var middelmådig av oss, men ikke dårlig. Selv hadde jeg ikke noe annet å gjøre enn å stå og stå og stå. Jeg hadde også fingertuppen på ballen, men det holdt ikke. Vieri gjorde alt perfekt, forklarer Grodås.

Selv gjorde han det samme resten av kampen. Det vil si: perfekt. Våken i feltet, tøff i utrusningene og lynkjapp på streken. Som etter det nevnte Baggio-forsøket 35 minutter ut i første omgang.

Men det hjalp bare så altfor lite.

STREKKER SEG: Frode Grodås håper på å spille elitefotball igjen etter en solid innsats i VM.