Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Frode skifter benk

Chelsea-marerittet til Frode Grodås er over, men neppe benketilværelsen. Som ny Tottenham-keeper må han kjempe mot en hittil upåklagelig Espen Baardsen, og VM-aktuelle Ian Walker - som regner med å være kampklar igjen allerede i februar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Men et par nye, sterke konkurrenter kan neppe hamle opp med tilfredsstillelsen av å kunne forlate Chelsea og manager Ruud Gullit.

Gullit ga Grodås (33) sjansen, men ble aldri fornøyd - og hentet inn landsmannen Ed de Goy i august i fjor. Siden den gang har den norske landslagskeeperen ramlet ned til en ubegripelig status som fjerdevalg i Chelsea.

Grodås uttrykte sin kraftige misnøye med situasjonen, men fikk etter hvert et klart svar fra Gullit:

- Jeg var ærlig med ham, og fortalte at jeg ikke var fornøyd med spillet hans, sa Gullit.
Manageren uttrykte også en viss undring over Grodås' motiver for ikke å hoppe på tilbud fra dårligere europeiske klubber:

- Blir han bare her for å hente feite lønnsslipper?

Eksperter

Men nå er Grodås omsider på vei ut av sitt livs sportslige krise. Han er bare en legesjekk unna en ny arbeidsgiver, og havner umiddelbart i en delikat situasjon:

  • Drillos foreløpige førstevalg utfordrer målvakten eksperter flest tipper vil danne landslagsduo sammen med Evertons Thomas Myhre (25) de neste ti årene: Espen Baardsen (20).

Og i styrkerommet lurer mannen som til slutt plasserte Erik Thorstvedt på Tottenham-benken: Ian Walker.

Han skadet skulderen i en cupkamp i begynnelsen av januar, og ble forespeilet tre måneders fravær fra fotballen. Men i likhet med kollega Grodås fikk han i går ettermiddag et gledesbudskap.

Høyt nivå

- Jeg regner med å hvile i to uker til, så kan jeg begynne å trene igjen. I løpet av en måneds tid bør jeg være klar til å spille igjen, sier Walker.

  • Grodås har ikke stått i mål for Chelsea siden cupfinalen i mai i fjor. Men flere solide Drillos-kamper og en praktfull omgang på europalaget 4. desember ga positive signaler. Kvalitetstreninga sammen med Chelseas keepertrener Eddie Niedzwiecki har også bidratt til å holde Grodås på et høyt sportslig nivå i denne perioden.
<B>NY RESERVEKEEPER:</B> Bare en legesjekk kan hindre Frode Grodås i å bli ny Tottemham-keeper. Men i første omgang må han sitte på benken også der.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!