Frode utfordrer Flo og Solskjær

HONGKONG/OSLO (Dagbladet.no): Tomålsscorer Frode Johnsen imponerte Nils Johan Semb mot Sør-Korea. Nå vil RBK-spissen spille mer med flagget på brystet. - Jeg har tatt et steg videre, sier Johnsen.

To ganger plasserte Frode Johnsen ballen i nettet bak Sør-Koreas keeper Woon Jae Lee. Det første dundret han i mål fra åtte-ni meter. Det viktige 3-2-målet kom etter et presist innlegg fra Bjarte Lunde Aarsheim. Johnsen headet ballen i mål fra to meter.

- Jeg er strålende fornøyd med målene. Jeg er veldig fornøyd og synes jeg har tatt et steg videre etter denne kampen. Jeg syns ikke det er overraskende at vi spilte så bra. Det er mange gode spillere her som har lyst til å vise seg fram. Vi kunne egentlig ha vunnet mer.

Vil inn i spissdiskusjonen

Frode Johnsen scoret fem mål i Champions League for Rosenborg i høst. Med scoringene mot Sør-Korea har han igjen bevist at han trives godt i internasjonale kamper.

- Jeg tenker ikke så mye på det, for det er så mange andre gode spillere. Men målet ved å være her er å komme med i diskusjonen når Nils Johan skal ta ut de beste, sier Johnsen.

Ekstra gnist

Sør-Korea presset høyt og ga Norge store rom bak eget forsvar. Frode Johnsen, Thorstein Helstad og Dagfinn Enerly var flinke til å utnytte rommene.

- Jeg var litt overrasket over at Sør Korea lå så høyt. Vi var flinke til å utnytte det. Vi fikk tidlig trøkk på dem. Alle som er her har en mulighet til å spille seg inn på landslaget. Det gir litt ekstra gnist, sier Johnsen.