Frodes fantastiske revansje

Vraket fra landslaget, vant sesongåpningen.

(Dagbladet.no): Frode Andresen har ikke fått det skikkelig til på mange sesonger i skiskyttersporet. Derfor ble han også vraket av landslagsledelsen før denne sesongen.

I tidvis vanskelige vindforhold i sesongåpningen på Beitostølen i dag viste Frode Andresen seg fram fra den gamle verdensmesterens beste side. Èn bom på ti skudd har ikke vært hverdagskost de siste sesongene.

- Det var et veldig bra løp, fastslår Andresen overfor NRK, og tar ut seg selv til verdenscupåpningen i Østersund i samme slengen.

Smart på egenhånd

Denne sesongen står altså Frode på egenhånd. Det har han tidligere sagt han er svært fornøyd med, men spørsmålet er hva han har gjort annerledes før denne sesongen som gjør at han endelig lykkes igjen.

- Jeg har vært litt smartere denne sesongen enn tidligere, sier Andresen til NRK.

- Hvordan da?

- Vært smartere.

ENDELIG: Frode Andresen vant sesongåpningen på Beitostølen etter å ha blitt satt ut av landslaget denne sesongen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/ Scanpix
ENDELIG: Frode Andresen vant sesongåpningen på Beitostølen etter å ha blitt satt ut av landslaget denne sesongen. Foto: STIAN LYSBERG SOLUM/ Scanpix Vis mer

Andresen vil med andre ord ikke røpe det han omtaler som bedriftshemmeligheter, men forteller at samarbeidet med skytterkongen Trond Kjøll har betydd mye for skyteformen hans.

- Det er godt å få brynt seg på en skytterkonge, sier Andresen.

Samtidig mener Andresen at det har vært sunt å stå utenfor landslaget. Med to barn og kone hjemme kan han styre tida helt selv.

- Det har vært godt for huet i hvert fall.

Sjelden skytebom

Halvard Hanevold lyktes ikke i vinden på Beitostølen, og endte på en skuffende 17. plass i åpningsrennet. Mannen som nå skal satse til og med Vancouver 2010 mener forholdene bare er halve forklaringen.

- Det var dårlig skyting og totalen var ikke bra nok. Jeg er skuffa over skytinga, og spesielt på liggende, sier Hanevold til NRK. Der fikk han tre bom og ødela hele løpet sitt.

Frodes fantastiske revansje