Frodes superspurt

Frode Andresen tok sin 14. verdenscupseier etter en imponerende sluttspurt. Etter bom og en strafferunde på siste skyting tok han inn over ti sekunder på sistesløyfa.

-  I dag var det bra klaff hele veien. Jeg konsentrerte meg bare om å gå på ski i løypa og tenkte bare på skyting på standplass. Det fungerte veldig bra, sier Frode Andresen til NRK.

Godt teknisk løp

32-åringen ledet fram til siste skyting på 10-kilometeren, men en hårfin bom sendte nordmannen ut på en strafferunde. Dermed gikk han ut fra skyting hele 14 sekunder bak ledende Michael Rösch. Men Andresen raste gjennom skogen og kom i mål 3,8 sekunder foran tyskeren.

-  Jeg gikk veldig godt teknisk. Jeg åpnet rolig, klarte å ikke stresse og bare gå godt på skiene, sier Andresen.

Til tross for strålende fart og form, mener Andresen det skal bli mer moro framover mot OL og ikke minst i Torino.

-  Jeg har vært ganske sliten i det siste og vil ha mer overskudd muskulært. Jeg ble stiv og sliten på slutten av løpet i dag og måtte bare konsentrere meg om å komme til mål. Jeg har mer å gå på når jeg får spisset formen ytterligere til OL.

Offensiv skyting

Frode Andresen har tidligere slitt på standplass, men i går falt blinkene ned i høyt tempo.

GLAD VINNER:  Frode Andresen etter seieren på 10 km sprint. Foto: Reuters/Scanpix
GLAD VINNER: Frode Andresen etter seieren på 10 km sprint. Foto: Reuters/Scanpix Vis mer

-  Jeg var offensiv på standplass, det var viktig. Heldigvis klarte jeg å ha fullt fokus på skytingen, selv om det er psykisk hardt å gå ut så seint, sier Andresen.

Med seieren i går er Andresen selvskreven på OL-laget og OL-sprinten. Selve troppen tas ut i morgen, og Roger Grubben har litt av et luskusproblem.

20 år gamle Emil Svendsen tok en femteplass i går etter et kjempeløp med feilfri skyting. Dermed skal det mye til for at han ikke blir med til Torino.

Trener Grubben holder kortene tett til brystet og vil heller ikke ta medaljene for gitt:

-  Men Frode har mer å gå på, og jeg forventer at han har en formstigning fram mot OL.

KNALLØP: Frode Andresen tok sesongen andre verdenscupseier i Rupholding i går, etter en strålende sluttspurt. - I dag var det bra klaff hele veien, sier Andresen.