Manchester United - Kristiansund:

Frokostsamtale lokket Solskjær til Oslo

Ole Gunnar Solskjær og Manchester United skal spille treningskamp mot Kristiansund på Ullevaal stadion tirsdag. Kampen ble til rundt et frokostbord i hjembyen.

MANAGER: Ole Gunnar Solskjaer og Manchester United spiller på Ullevaal på tirsdag. Foto: NTB scanpix
MANAGER: Ole Gunnar Solskjaer og Manchester United spiller på Ullevaal på tirsdag. Foto: NTB scanpixVis mer

Vi skrur tiden tilbake til 6. mars og returoppgjøret mellom Paris Saint-Germain og Manchester United i mesterligaen.

Fire minutter på overtid får Manchester United straffespark. Marcus Rashford setter ballen sikkert i mål og sender United videre til kvartfinalen på bortemålsregelen med 3-3 sammenlagt etter en utrolig snuoperasjon.

Den utrolige marskvelden satt Kristiansunds daglige leder Kjetil Thorsen hjemme og jublet. I over 40 år har han vært venn av Solskjær.

Da Thorsen var keeper på Clausenengens lilleputtlag i en Göteborg-cup i 1979, ble 6 år gamle Solskjær maskot for laget. Senere spilte de også sammen for A-laget til Clausenengen.

Nå fikk han se at byens store fotballhelt sende sjokkbølger gjennom Fotball-Europa.

PUNGER UT: Ole Gunnar Solskjær punger ut for den engelske høyrebacken Aaron Wan-Bissaka. Video: Crystal Palace Vis mer

Svarte etter få sekunder

Dagen der på gikk samtalen rundt frokostbordet mellom Thorsen og kona Kari, som den daglige lederen har skildret på klubbens nettsted.

- Vel, vel. Ole Gunnar må få jobben permanent i Manchester, sa jeg og lurte på om Kristiansund noen gang ville spille mot Manchester United.

- Send ham (Ole Gunnar) en tekstmelding. Det verste som kan skje er at han sier nei, svarte Kari.

Som sagt, så gjort. Kun få sekunder etterpå kom svaret fra Solskjær: Tommel opp, viste meldingen.

Noen uker seinere ringte Solskjær til sin gode venn og fortalte at han kan ta med seg laget til Oslo om det var et ønske om det. Tirsdag kveld møtes lagene til treningskamp på Ullevaal stadion.

Nesten utsolgt

Møtet med Kristiansund er Solskjær og Manchester Uniteds nest siste før Premier League-starten mot Chelsea 11. august. Laget har vunnet fire av fire treningskamper i sesongoppkjøringen så langt.

På samme dato i 2017 var Vålerenga motstander for Manchester United på Ullevaal. Den gangen vant det engelske stjernegalleriet 3-0 etter scoringer av Marouane Fellaini, Romelu Lukaku og Scott McTominay.

Onsdag møtes damelagene til Vålerenga og Manchester United. Kampen spilles på Vålerengas hjemmebane.