Frontalangrep: - Respektløst

Det ulmer i den engelske fotballklubben Derby. Manager Wayne Rooney (35) er ikke nådig med klubbeieren.

KAOS: Wayne Rooney synes lite om klubbeierens håndtering av de økonomiske problemene. Foto: Nick Potts/Nick Potts
KAOS: Wayne Rooney synes lite om klubbeierens håndtering av de økonomiske problemene. Foto: Nick Potts/Nick Potts Vis mer
Publisert

Fredag i forrige uke fikk Wayne Rooney og hans Derby en nedslående beskjed:

På grunn av økonomiske problemer er klubben nå plassert under administrasjon. Derby har gitt beskjed om at de ønsker å utpeke administratorer som kan få klubben på rett kjøl igjen, opplyste klubben selv seint fredag kveld forrige uke.

Problemene fører også til at klubben blir ilagt en poengstraff på 12 poeng.

Beskjeden om poengtrekket fikk Rooney av Sky Sports.

- Jeg snakket med finansdirektør Stephen Pearce etterpå, men jeg så det først på TV, fortalte Rooney til Sky før forrige kamp mot Stoke.

NY MIDTBANESCORING: Wayne Rooney scoret fra midtbanen for DC United mot Orlando City. Det er ikke første gang den tidligere Manchester United-stjerna får lykketreff fra den distansen. Video: Strivesport.com Vis mer

- Respektløst

Den tidligere Manchester United-helten ble helt åpenbart tatt på senga da Sky Sports kunne avsløre poengtrekket. Nå åpner Rooney opp om hvordan dialogen, eller den manglende dialogen med klubbeier Mel Morris hadde vært i forkant.

- Jeg var i møtet med støtteapparatet og spillerne på tirsdag, men jeg har ikke snakket med Mel (Morris) siden 9. august, sier Rooney ifølge The Guardian.

- Jeg har prøvd å snakke med ham. Jeg prøvde til og med å ringe fra legens telefon. Da svarte han, så han kan tydeligvis svare anrop fra legene, men ikke fra manageren. Det var ikke ideelt. Det var ingen samtaler, ingen meldinger, sier han videre.

Engelskmannen innrømmer at den savnede dialogen skuffer ham.

- Jeg synes det er respektløst. Jeg ber ikke om noen unnskyldning, men fikk spørsmål hver dag fra spillergruppa og støtteapparatet som jeg ikke kunne svare på. Jeg fikk vondt av det.

EIER: Klubbeier Mel Morris får det glatte lag av Wayne Rooney. Foto: Jez Tighe/ProSports/Shutterstock
EIER: Klubbeier Mel Morris får det glatte lag av Wayne Rooney. Foto: Jez Tighe/ProSports/Shutterstock Vis mer

Flere møter

Ifølge Rooney gjorde klubbeieren et radiointervju med BBC på søndag. Der skal Morris ha sagt akkurat det samme som han gjorde i et møte med spillergruppa og trenerne. Det får Rooney til å reagere.

- Det var ikke ektefølt nok, og det var heller ikke sagt med nok ærlighet, sier han.

- Etter det møtet snakket jeg med spillerne i fem minutter. De følte de fikk mer ut av de fem minuttene enn de 45 minuttene Mel (Morris) snakket.

Klubbeieren har foreløpig ikke svart på Rooneys uttalelser.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer