KOM SEG ALDRI TIL MÅL: Chris Froome veltet ut av fjorårets Tour de France. Også i år finnes det flere etapper som kan være risikable for sammenlagtfavorittene. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
KOM SEG ALDRI TIL MÅL: Chris Froome veltet ut av fjorårets Tour de France. Også i år finnes det flere etapper som kan være risikable for sammenlagtfavorittene. Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)Vis mer

Froome: - Det er som ni klassikere

Frykter starten av Tour de France.

(procycling.no): I fjor veltet forhåndsfavoritt Chris Froome ut av Tour de France allerede i løpet av den første uken.

Den fryktede brosteinsetappen på dag fem så aldri briten komme i mål, og arrangøren har ikke gjort det lettere for Sky-rytteren i år.

Det er nemlig flust av risikofylte etapper tidlig i årets Tour de France.

Vinden truer med å sprenge feltet allerede på den første fellesstartetappen.

Posisjoneringskampen inn mot Mur de Huy på dag tre kommer sannsynligvis til å etterlate seg et par skadede.

Brosteinen på dag fire fryktes av alle klatrere.

- Ni klassikere
Tre etapper på rad som alle kan ende med å sende ryttere ut av Tour de France, men de er ikke de eneste.

Ifølge Froome er alle etappene før tourens første hviledag særdeles viktig, selv om de ikke inneholder fjell.

- Den første uken kommer til å være avgjørende. Faktisk de ni første, inntil vi kommer til fjellene på etappe 10, sier Froome ifølge cyclingnews.com.

- For meg er det som om man nesten har ni etapper som kunne vært en klassiker i seg selv. Man må nesten sykle ni endagsklassikere før man starter sammenlagtkampen i fjellene. Og før du har gjennomført de ni klassikerne, har du på en måte ikke blitt med i sammendraget.

Det gjør at man trolig kommer til å se flere klassikerryttere i Team Skys tropp når den offentliggjøres mandag.

- Det kommer til å være en stor del av touren, og vi kan ha en stor klassikerinnflytelse i Tour de France-laget vårt. Laget presterte veldig bra i klassikerne i år og forhåpentligvis kan noen av dem være del av de ni som tas ut, slik at jeg kommer meg gjennom de ni første dagene.

Les også: Froome har misset to dopingtester

Frykter ingen
Geraint Thomas er etter alt å dømme et soleklart valg for Sky-ledelsen, mens Ian Stannard kan bli en viktig brikke på flatene. Luke Rowe har også imponert såpass i år at han nevnes som en plausibel kandidat til laget.

Froome er en av årets favoritter, men 2013-vinneren får knalltøff motstand. Alberto Contador, Nairo Quintana og fjorårsvinner Vincenzo Nibali stiller alle til start og kvartetten nevnes av de fleste som de største favorittene.

- Alle har hatt forskjellig rittprogram, alle har hatt forskjellig oppkjøring. Nibali kommer inn som regjerende mester og har gjort veldig mye likt som i fjor. Han har ikke nødvendigvis har vist alle kortene sine, men jeg er ikke i tvil om at han kommer til å kjempe om seieren i Tour de France.

Selv med konkurranse tøffere enn normalt, er Froome sikker på at han har det som skal til for å gjenta triumfen fra to år tilbake.

- Jeg respekterer rivalene mine, men akkurat nå frykter jeg ingen.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!