TØFF ETAPPE:  Chris Froome hadde ventet seg en lett etappe, men slik gikk det ikke. Ekstreme temperaturer og hardkjør mot slutten førte til at etappen ble svært krevende. Foto: REUTERS/Eric Gaillard.
TØFF ETAPPE: Chris Froome hadde ventet seg en lett etappe, men slik gikk det ikke. Ekstreme temperaturer og hardkjør mot slutten førte til at etappen ble svært krevende. Foto: REUTERS/Eric Gaillard.Vis mer

Froome: - Feltet fikk panikk

Preget etter hektisk finale.

RODEZ/BERGEN (procycling.no): Chris Froome (Team Sky) var nok en gang best av sammenlagtrytterne da han ble nummer seks på dagens etappe i Tour de France.

Briten sier at dagen ble betydelig hardere enn forventet, blant annet grunnet ekstrem varme. 

I tillegg ble det ekstremt høy fart mot slutten, ettersom bruddet med blant andre Thomas De Gendt (Lotto-Soudal), Wilco Kelderman (LottoNL) og Cyril Gautier (Europcar) nesten holdt unna.

Les mer: Kristoff og Boasson Hagen stivnet i siste bakke.

- Dagen i dag var egentlig en enkel dag som plutselig ble galskap da vi kom mot målstreken. Feltet fikk panikk. De trodde at bruddet ville holde unna. Derfor ble det en hard og selektiv dag, sier Froome til procycling.no og resten av pressekorpset etter målgang.

- Det er mange slitne bein etter de siste dagene, spesielt med tanke på de tre dagene vi har hatt i Pyreneene. Derfor trodde jeg at det skulle bli en avslappende dag, men det skjedde ikke, fortsetter briten.

I tillegg slet han, som mange andre, med å få hydrert seg tilstrekkelig på dagens glovarme etappe.

- Det som var interessant i dag var varmen som ble en stor faktor. Gutta mine ble sendt tilbake i bilen hvert 10-15 minutt for å hente flasker, men det var ikke nok, sier han.

Synd på spurterne
Det har knapt vært en eneste normal massespurt i årets Tour de France, som har vært preget av mange halvharde avslutninger.

Andre Greipel (Lotto-Soudal) har vunnet to spurter så langt, mens Mark Cavendish (Etixx) har vunnet én.

Ellers har alle etappene vært for harde til å bli avgjort i en tradisjonell spurt.

- Med tanke på ruten i år, så tror jeg nok spurterne klager litt. I dag var ingen typisk spurt, mer en puncher-avslutning. Jeg klager ikke på løypen, men spurterne føler nok at de fortjener flere sjanser, sier Froome.

Frykter morgendagen
Morgendagens etappe avsluttes opp den tradisjonelle stigningen til Mende, som er en tre kilometer lang bakke med hele 10 prosent gjennomsnittlig stigning.

Froome mener at tidsdifferansene på dagens korte bakke, indikerer at det vil bli enda større avstander i morgen.

- At en 500 meter bakke gir så store avstander, er en indikasjon på at Mende blir en veldig tøff etappe. Den blir nok tøffere enn det mange tror, sier Sky-rytteren.

- Jeg forventer flere angrep i morgen. Det virket som at flere skulle prøve seg i dag også. Mende er mye brattere, så det blir mer angrep og større avstander der. Det er helt klart. Men jeg føler beina er bra, og jeg er klar, avslutter Froome overfor procycling.no.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.