INNLAGT: Chris Froome gir en tommel opp fra sykesenga. Foto: Chris Froome / Instagram
INNLAGT: Chris Froome gir en tommel opp fra sykesenga. Foto: Chris Froome / Instagram Vis mer

Froome: - Heldig som er live

Chris Froome må trolig vente lenger før han kan sette seg på sykkelen igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I et intervju med The Guardian forteller Chris Froome at han er heldig som er i live.

Syklisten har vunnet Tour de France fire ganger tidligere, men blir ikke å se på startstreken denne gangen. På onsdag krasjet han i en murvegg 60 kilometer i timen under Criterium de Dauphine, og man skjønte umiddelbart at briten var stygt skadet.

På sykehuset kom det fram at han hadde pådratt seg brudd i lårbein, albue, hofte og ribbein. Seinere kom også nyheten om et brudd i nakken.

Froome kommer naturligvis ikke til å konkurrere mer denne sesongen, og er først og fremst glad for å være i live.

- Jeg vet så heldig jeg er som er her i dag, og hvor mye jeg skylder det medisinske apparatet som var til stede under sykkelrittet. Dette er et stort tilbakeslag, men jeg ser framover. Det blir en lang periode med rehabilitering, men den starter nå og jeg har fullt fokus på å komme tilbake til mitt beste, forteller 34-åringen.

- Tøff tid

På bildet sykkelstjerna har lagt ut på Instagram smiler han og gir tommel opp, men det er forventet at Froome må tilbringe seks uker på Universitetssykehuset i St. Etienne, hvor han nå er under behandling.

Froome sykler for Team Ineos (tidligere Team Sky), og vant Tour de France i 2013, 2015, 2016 og 2017. Det gjør ham til en av tidenes mestvinnende i det tradisjonelle sykkelrittet.

Froome har aldri hatt en skade av dette omfanget, og har fått mye støtte etter at den grusomme ulykken inntraff.

- Dette er selvfølgelig en tøff tid for meg, men jeg har fått mye styrke fra støtten jeg har mottatt de siste tre dagene. Det overveldende støtten er rørende og noe jeg aldri hadde forventet.

- Jeg ønsker også å takke kirurgene, legene og sykepleierne på sykehuset som har gjort mer enn man kan forvente for meg. Jeg vil for alltid være takknemlig.

Vant for Froome

I Froomes fravær tok Wout Poels fra Team Ineos ansvar, og vant den sjuende etappen av Dauphine. Nederlenderen jublet høylytt da han krysset målstreken først, og dermed tok rotta på Jakob Fuglsang og Emanuel Buchmann.

Det var sesongen første seier for Poels, som dedikerte den til Froome.

- Jeg håper han så på, for denne var virkelig for Chris, spesielt etter det som skjedde denne uka. Det er fint for laget, og jeg håper det gir Chris styrke til å komme skikkelig sterkt tilbake, sier han til Eurosport.

Nå venter rundt seks måneder med opptrening, ifølge kirurgen Remi Philippot, som opererte Froome.

- Det er heller ikke sikkert at treningen går som vi håper. Kanskje vi blir nødt til å gjøre noe annet, sier kirurgen ifølge BBC.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer