GULT: Nok en gang kunne Chris Froome ikle seg det gjeve plagget etter den 17. etappen av årets Tour. Foto: NTB Scanpix.
GULT: Nok en gang kunne Chris Froome ikle seg det gjeve plagget etter den 17. etappen av årets Tour. Foto: NTB Scanpix.Vis mer

Tour de France 2017:

Froome: - Jeg var ikke urolig

Team Sky med full kontroll på Col du Galibier

SERRE CHEVALIER(procycling.no): Col de la Croix de Fer, Col du Télégraphe og Col du Galibier er nok til å skremme vettet av enhver, men ikke Team sky og mannen i den gule trøya.

Angrep fra Alberto Contador, Dan Martin og Romain Bardet viste seg å være til (nesten) ingen nytte.

Med hærførere som Vasil Kiryienka, Michal Kwiatkowski, og sist, men ikke minst, baskeren Mikel Landa, hadde det britiske storlaget full kontroll på dagens etappe.

- Jeg var ikke urolig. Det var store angrep på Galibier, men laget var fantastisk, så og si hele vegen. Landa kjørte seg i senk for å tette luker, fortalte sammenlagtlederen Froome etter målgang.

MACRON: Fikk hilse på Froome, eller fikk Froome hilse på Macron? Foto: NTB Scanpix.
MACRON: Fikk hilse på Froome, eller fikk Froome hilse på Macron? Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Nå gjenstår bare én eneste fjelletappe før den avgjørende tempoen i Marseille, hvor mannen i den gule trøya etter alt å dømme er overlegen sine konkurrenter.

Les også: Tidligere skihopper stakk av med etappeseieren!

Etter dagens oppvisning er det likevel ikke bare foran tempoetappen Froome er selvsikker.

- Selvtilliten er stor foran i morgen, fortalte Froome videre.

Aru måtte slippe

Fjorårsvinneren Froome hadde tilsynelatende ingen problemer med å følge Romain Bardets angrep mot toppen av Galibier.

Én som derimot fikk det betraktelig tøffere var den italienske mesteren Fabio Aru, som før dagens etappe lå 18 sekunder bak Froome.

- Jeg ble overrasket over at Aru ble droppet. Jeg hadde forventet at han skulle angripe isteden, fortalte briten i Serre Chevalier.

FROOME: Med Fabio Aru like bak. Italiener tapte til slutt over et halvt minutt. Foto: NTB Scanpix.
FROOME: Med Fabio Aru like bak. Italiener tapte til slutt over et halvt minutt. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Selv har Froome fått erfare hvor viktig det er å holde tre hele uker under Tour de France. Team Sky-rytteren har flere ganger ledet stort etter den første uken, for så å få det tøft utover i rittet.

- Det er alltid i den tredje uka at man virkelig blir satt på prøve. Det er i hvert fall ingen plass man kan gjemme seg hvis man har en dårlig dag, fortalte han videre.

Under årets Tour har det vært en bevisst plan fra lagets side at formtoppen skulle komme senere enn vanlig. Dette er også gjort med Spania Rundt i tankene, som starter allerede 19. august.

Vil ha to Sky-ryttere på podiet

Team Sky-toget tøffer videre. Tidligere er det Richie Porte og Geriant Thomas som har blandet seg inn i topp ti-kampen som følge av framifrå hjelperytterjobb for kapteinen Froome.

I år er det baskeren Mikel Landa som plutselig befinner seg høyt oppe på sammenlagtlistene etter 17 etapper.

- Det ville vært fantastisk for oss å få Landa og meg på podiet sammen. Han føler seg utrolig bra, og viste hvor mye jobb han kan gjøre, og likevel komme med i den første gruppen sammen med Uran og Bardet, meddelte Froome til presseoppbudet.

LANDA: Har imponert under årets Tour. Foto: NTB Scanpix.
LANDA: Har imponert under årets Tour. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Etter Pyreneene, og særlig den drepende bratte finishen på flystripa på Peyragudes, begynte mange å spekulere i at Landa kunne utfordre Froome om seieren i årets Tour de France.

De siste etappene har langt på veg motbevist spekulasjonene, og alt tyder på all inn for den opprinnelige kapteinen Froome.

Foran morgendagens etappe leder briten 27 sekunder foran Uran og Bardet. Deretter følger Aru 53 sekunder bak, og lagkamerat Landa er nummer fire, ett minutt og 25 sekunder etter.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!