Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Froome bryter stillheten med støtte til hardt presset Sky-sjef

Tour de France-vinneren støtter Brailsford i etterlengtet uttalelse, men forstår folks skuffelse. 

STØTTER SJEFEN: Froome sier Team Sky ikke kan eksistere uten Dave Brailsford. AFP PHOTO / Christophe Ena
STØTTER SJEFEN: Froome sier Team Sky ikke kan eksistere uten Dave Brailsford. AFP PHOTO / Christophe Ena Vis mer

(procycling.no): Trippel Tour de France-vinner Chris Froome har omsider gjort sin støtte for Dave Brailsford offentlig. Den hardt pressede Team Sky-sjefen har levd i hardt vær etter at britiske antidopingmyndigheter (UKAD) satte laget under etterforskning.

– Uten Dave B er det ikke noe Team Sky, sier Froome i en uttalelse mandag.

Froomes navn var ikke å finne blant støtteerklæringene som mange Sky-ryttere delte på Twitter forrige uke. I sin egen, private uttalelse sier Froome at det vil ta tid før tilliten gjenopprettes.

Brailsford har vært med laget under både Paris-Nice og Tirreno-Adriatico denne uken. Sky-sjefen medelte til ymse medier at han har ikke til hensikt å trekke seg på grunn av den mye omtalte «mystiske pakken» som ble sendt til daværende Sky-rytter Bradley Wiggins. Det er denne forsendelsen som tatt særlig stor plass i UKADs etterforskning.

Brailsford sa pakken inneholdt et ufarlig, slimoppløsende stoff, Fluimicil, men laget har ingen journaler eller loggføringer til å bevise den påstanden. Etter en rekke høringer i det britiske parlamentet uttalte høringsleder Damian Collins at Team Skys ryktet var blitt «revet i filler».

Skuffet over media

– Det er veldig skuffende se hvordan Team Sky er blitt utlevert i media den siste tiden. Det er ingen sann refleksjon av støtteapparatet og rytterne jeg ser rundt meg, sier Froome i sin uttalelse.

– Samtidig forstår jeg hvorfor folk er skuffet over hvordan saken er blitt håndtert. Fremover må vi gjøre det bedre.

– Jeg vil beklage dette på vegne av meg selv og resten av Team Sky-rytterne, som har sterke følelser for sporten vår og å vinne rent. Jeg har tillit til folkene rundt meg og det vi holder på med.

– Med tanke på Dave Brailsford, har han skapt et av de beste idrettslagene i verden. Uten Dave B er det ikke noe Team Sky.

– Han har støttet meg de siste sju årene og jeg er veldig takknemlig for mulighetene. Han har innrømmet sine feil, men rutiner er satt på plass for å unngå nye feil.

– Jeg vet at det vil ta tid før tilliten er tilbake. Men sammen med resten av Team Sky vil jeg gjøre mitt ytterste for at det skjer.

Saken er levert av procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media