Mottok stoff ulovlig. Chris Froome skal ha mottatt kortikosteroider under Tour de Romandie i år. Ved hjelp av en "autorisasjon for terapautisk bruk" skal UCI på ulovlig vis ha gjort stoffet tilgjengelig for Tour de France-favoritten. Foto: AFP / FABRICE COFFRINI
Mottok stoff ulovlig. Chris Froome skal ha mottatt kortikosteroider under Tour de Romandie i år. Ved hjelp av en "autorisasjon for terapautisk bruk" skal UCI på ulovlig vis ha gjort stoffet tilgjengelig for Tour de France-favoritten. Foto: AFP / FABRICE COFFRINIVis mer

- Froome "dopet" av UCI

Skal ha mottatt kortikosteroider.

(procycling.no): Det er under Tour de Romandie i mai, at Chris Froome skal ha mottatt stoffet. Det skriver det franske nettstedet, leJDD.fr.

Brøt reglene Ifølge Norsk Helseinnformatikk, hindrer kortikosteroider "de hvite blodcellene fra å angripe vev og de reduserer mengden betennelsesutløsende stoffer som disse immuncellene produserer."

Det er syntetisk produserte hormoner som ligner svært på kortikol, som vi allerede har i kroppen. Det er "svært avgjørende at ekstra kortisol kan produseres i krisesituasjoner for å bidra til at kroppen takler infeksjon, skade eller følelsesmessig stress."

Stoffet er ikke ulovlig i sykkelsporten, men er forbudt å innta som muntlig spray.

Norske Gabriel Rasch debuterte som sportsdirektør i Team Sky under Tour de Romandie. Han kjenner ikke til saken.

- I´m not in the medical team, sier "Gabba" med en liten latter, før han fortsetter:

- Jeg er ikke så flink på de greiene der, men jeg er rimelig sikker på at ting er i skjønneste orden, forteller han til procycling.no.

Gabba sier at Froome slet med helsen under rittet.

- Han hadde noe bronkittgreier som han var plaget med over lang tid.

Fikk en såkalt AUT Froome skal ha fått AUT (Autorisasjon for terapautisk bruk), til å bruke middelet i rittet. Dette kan kun gis gjennom råd fra en komite bestående av medisinske eksperter.

I Froome sitt tilfelle ble det hele gjort på stedet, og godkjent av UCI sin eneste medisinske direktør, Dr. Mario Zorzoli.

- Det er ikke uvanlig at det blir gitt såkalte AUTs, sier en annen sportsdirektør i Sky, Kurt Asle Arvesen.

Også Gabba kjenner godt reglene rundt AUT.

- Det skal være en god medisinsk grunn, utdyper han.

(Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet, procycling.no)