Froome får tidsstraff etter mat-glipp

- Jeg gikk helt tom.

HELT TOM:   Christopher Froome kan takke sin hjelperytter Richie Porte for at han kom seg gjennom dagens etappe. Foto: Guillaume Horcajuelo / EPA / NTB Scanpix
HELT TOM: Christopher Froome kan takke sin hjelperytter Richie Porte for at han kom seg gjennom dagens etappe. Foto: Guillaume Horcajuelo / EPA / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Dagens etappe var virkelig godbiten under årets Tour de France. I tillegg til at rytterne skulle opp kjempefjellet Alpe-d'Huez to ganger, forserte de også fire andre kategoriserte stigninger.

I utforkjøringene ned fra Alpe-d'Huez,sprakk feltet opp, og Alberto Contador og lagkamerat Roman Kreuziger benyttet sjansen til å angripe Chris Froome, uten at de greide å få en luke.

Stjal showet For det var engelskmannen selv som startet showet i den siste monsterbakken. Det var ventet at konkurrentene skulle slite Froome ut, men Sky hadde ander planer.

To kjappe rykk i bånn av bakken gjorde at kun de største kanonene hang med. Og Froome var ikke ferdig der.

Det ventede angrepet på Sky kom aldri. I stedet var det Froome,Quintana og Rodriguez som parkerte resten av sammenlagtkanonene.  Froome fikk det akkurat som han ville ha det. De som var nærmest han i sammendraget falt av.

Men så gikk Froome helt tom. De to angrepene hadde kostet han mye.  Sky-kapteinen vinket desperat med hånda med fem kilometer igjen av etappen.

Hjelperytter Richie Porte stormet ned til følegbilen og hentet næring. Det var bare et problem: Det var ikke lov  så sent i rittet. De to Sky-syklistene fikk begge en tidsstraff på 20 sekunder for stuntet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer