UPOPULÆR? Chris Froome ble buet på av det franske publikummet. REUTERS/Benoit Tessier
UPOPULÆR? Chris Froome ble buet på av det franske publikummet. REUTERS/Benoit TessierVis mer

Tour de France, Chris Froome:

Froome fikk teknisk trøbbel og ble pepet på: - Skam dere!

Johan Kaggestad reagerer på Tour de France-tilskuernes oppførsel.

LE PUY-EN-VELAY (procycling.no): Det ble dramatikk under den femtende etappen i Tour de France da Chris Froome måtte bytte bakhjul i forkant av den siste førstekategorien.

AG2R hadde allerede satt opp farten, så det å vente på rittlederen var aldri et alternativ.

Froome fikk et nytt hjul av lagkamerat Michal Kwiatkowski, og ble hjulpet opp av Sergio Henao, Mikel Nieve og Mikel Landa.

Da Sky-rytterne jaktet gruppen til den franske hjemmehelten Romain Bardet, buet publikum på Chris Froome. Det reagerte TV2-kommentator, Johan Kaggestad, på.

- Skam dere! utbrøt ridderen på TV2s direktesending.

Sky-sjefen: - En del av sport

Det er ikke første gang Froome har opplevd harme fra det franske publikum. Tidligere har dopingbeskyldningene haglet mot briten, og han opplevde i 2015 å få kastet urin etter seg.

Froome og Landa kom seg opp til resten av favorittgruppen, og berget den gule trøya greit.

Dave Brailsford var ikke klar over at Froome hadde blitt buet på, men ble gjort oppmerksom på dette etter etappen.

- Det fikk jeg ikke med meg, for å være helt ærlig. De franske vil vel at Bardet skal vinne, eller? Det er ganske klart. De skal ha lykke til. Publikum gir stor støtte til Bardet, og det er en stor mulighet for en fransk rytter og et fransk lag skal vinne touren. Derfor forventer man at den franske befolkningen støtter ham. Dette er en del av sport, sier Dave Brailsford til procycling.no.

- Ikke vanskelig å be Landa slippe seg ned

Da Mikel Nieve og Sergio Henao begge var ferdige etter å ha hjulet Froome, satt Sky-lederen alene, tjue sekunder bak favorittgruppen ledet an av AG2R.

I den gruppen satt også Mikel Landa, femtemann i sammendraget. Det har blitt spekulert i om det er et internt rivaleri mellom Landa og Froome, men den baskiske stjerneklatreren slapp seg så ned til Froome og trakk ham opp på den siste biten.

Sky-sjefen forteller at stemningen er god, og at Landa og Froome er gode lagkamerater.

- Det var ikke vanskelig å be Landa slippe seg ned. Det er mye tillit mellom dem, ingen tvil og ingen ubesvarte spørsmål. Det spiller til vår fordel. Vi hadde hatt problemer uten tillit mellom rytterne våre. Man så i dag at Landa ikke nølte. Han ble i front, og da han visste at Froome kom opp igjen, slapp han sag ned og hentet ham. Mikel kjørte han opp til feltet kontrollert og Chris ba ham pushe på over toppen av stigningen. På slutten ga han Chris mye støtte også. De kjører som et par for sammenlagten, ikke som rivaler. Det er positivt, utbroderer Brailsford.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.

HJELPERYTTER: Mikel Landa viste sin lojalitet da han ventet på Froome. FOTO: EPA/YOAN VALAT
HJELPERYTTER: Mikel Landa viste sin lojalitet da han ventet på Froome. FOTO: EPA/YOAN VALAT Vis mer