Froome foran Alpene: - Alt kan skje

Tour-lederen forventer angrep i farlig utforkjøring.

SUVEREN: Chris Froome har vært suveren så langt i årets Tour de France, men det gjenstår fremdeles fire tøffe etapper før den avsluttende etappen til Paris. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini
SUVEREN: Chris Froome har vært suveren så langt i årets Tour de France, men det gjenstår fremdeles fire tøffe etapper før den avsluttende etappen til Paris. Foto: REUTERS/Stefano Rellandini Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SISTERON (procycling.no): Chris Froome styrte unna omfattende diskusjoner om dopingbeskyldninger på Team Skys pressekonferanse i Sisteron tirsdag. Tim Kerrison, lagets spesialist på fysiologi, var til stede og presenterte Tour-lederens prestasjonsdata fra seieren til La Pierre-Saint-Martin.

Froome sier han ikke har latt seg affisere av verken slibrige insinuasjoner eller angrep fra villedede tilskuere. Team Skys kaptein ville heller prate om Alpe-etappene i vente og hvordan han skal forsvare gul trøye inn mot Paris.

 - Dette er drømmeposisjonen. Det er fire dager før Champs-Elysees og vi har en solid ledelse. Jeg er i gult med et fantastisk lag rundt meg. Ingenting kan ødelegge dette, slår Froome fast.

 - De neste fire etappene har hver sin egen, spesielle utfordring. I morgen (etappe 16) har vi veien ned fra Allos og opp til Pra-Loup. Så kommer Lacet de Montvernier. Sikkert den vakreste stigningen i årets tour, med så mange svinger på så kort tid, sier Froome om stigningen som kommer like før målgang i Saint-Jean-du-Maurienne på torsdag.

 - Så har vi La Toussuire, som kan være svært selektiv. Deretter kommer Alpe d´Huez på lørdag. Forhåpentligvis føler jeg meg bedre på der denne gangen, sier Froome — med referanse til 2013 da han gikk sukkertom og tapte 1.03 til Nairo Quintana på den velkjente stigningen, som kommer dagen før Paris.

Tror på utfor-angrep
Åpningsetappen i Alpene er altså en replika av femte etappe i Critérium du Dauphiné. Lagene vil krige innbitt om en en god posisjon på toppen av Col d´Allos før den hasardiøse utforkjøringen ned mot Barcelonnette.

 - Med Bardet som gikk over toppen og tok mye tid på etappen i Dauphiné, fikk vi en god oppfatning om hva som kan skje. Jeg tror vi kan forvente at noen virkelig kaster seg uti det. På mandag (etappe 16) så vi ryttere prøve seg i utforkjøringene, påpekte Froome.

 - Nibali, eller kanskje noen av Movistar-rytterne, kan utnytte den utforkjøringen. Kanskje Alberto Contador også. Det vil i så fall ikke være første gang han går til i utforkjøringene. Som lag forventer vi at alt kan skje på den etappen. Quintana har vist at han har beina til å angripe. De andre gutta har kanskje ikke den samme selvtilliten i bakkene og vil prøve noen annet.

Thomas blomstrer i fjellene
Froome gleder seg nok over fortsatt å ha sin løytnant Geraint Thomas godt plassert sammenlagt. Til tross for den spektakulære velten ned fra Col de Manse mandag ligger waliseren som sjette mann, bare to minutter unna tredjeplassen til Tejay Van Garderen.

Thomas sa han følte seg overraskende myk og smidig etter velten der han krasjet med en lyktestolpe. Han er også overrasket over fremgangen han har gjort i fjellene.

 - Jeg er veldig overrasket over å være der jeg er. Det er ganske fantastisk for meg personlig. Til tross for velten er alt bra. Pyreneene gikk veldig bra for meg. Jeg ville bli bedre i de lange stigningene i år. Det er en fantastisk følelse å kunne være der for Froomie. Moralen er veldig høy, sa Skys rouleur-grimpeur.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer