Froome frigir testresultater: - Jeg vet at resultatene vil tåle tiden

- Jeg har ikke brutt reglene.

PUBLISERER RESULTATER: Syklisten Chris Froome er lei av spekulasjoner. Derfor har han valgt å frigi en rekke testresultater. Briten er ikke redd for at framtidens tester vil avsløre ham som en jukser. Foto: REUTERS/Eric Gaillard
PUBLISERER RESULTATER: Syklisten Chris Froome er lei av spekulasjoner. Derfor har han valgt å frigi en rekke testresultater. Briten er ikke redd for at framtidens tester vil avsløre ham som en jukser. Foto: REUTERS/Eric GaillardVis mer

Syklisten Chris Froome er lei av spekulasjoner. Derfor har han valgt å frigi en rekke testresultater. Briten er ikke redd for at framtidens tester vil avsløre ham som en jukser.

Totalt har Froome gitt fra seg testresultatene fra tre perioder. De første er fra 2007, de andre fra Tour de France i år og de tredje fra tester i august. Resultatene er publisert i magasinet Esquire.

- Forhåpentlig vil dette gi svar på en del av spørsmålene som stilles. Jeg vet hva jeg har gjort for å komme dit jeg er, men det er bare jeg som kan vite hundre prosent sikkert at jeg er ren, sier Froome.

- Jeg har ikke brutt reglene. Jeg har ikke jukset. Jeg har ikke tatt et hemmelig stoff som ikke er kjent ennå. Jeg vet at resultatene vil tåle tiden, at om 10, 15 år kommer ikke folk til å si at «det der var en hemmelighet». Det finnes ingen hemmeligheter, fortsetter han.

30-åringen, som vant Tour de France for annen gang i sommer, er blitt mistenkeliggjort av mange etter triumfene.

Froome har aldri testet positivt eller blitt koblet til dopingmiljøer.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram