DOBBEL:  Chris Froome (Team Sky) vant årets Tour de France, men nøyer seg ikke med det. Nå vil han bli historisk ved å vinne både Tour de France og Vuelta a Espana i samme sesong. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
DOBBEL: Chris Froome (Team Sky) vant årets Tour de France, men nøyer seg ikke med det. Nå vil han bli historisk ved å vinne både Tour de France og Vuelta a Espana i samme sesong. Foto: REUTERS/Benoit TessierVis mer

Froome klar for Spania rundt

Skal prøve på "umulig" dobbel.

(procycling.no): Det var lenge snakk om at Tour de France-vinneren Chris Froome (Team Sky) skulle delta i årets siste grand tour, Spania rundt.

Nå har han endelig bekreftet at han skal sykle det spanske treukersrittet.

Dermed skal han forsøke seg på noe kun to ryttere har klart i historien: Å vinne både Tour de France og Vuelta a Espana i samme sesong.

- Jeg ser fremover til å delta i Vuelta a Espana. Det blir tøft, men er alltid underholdene for seerne, skriver Sky-stjernen på Instagram.

Legenden Bernard Hinault var den forrige rytteren som klarte dette, helt tilbake i 1978. 

Stjerneduell
Dermed får vi en stjerneduell uten like i det svært fjellrike etapperittet. 

Blant rytterne som har bekreftet at de skal delta, kan man nevne Vincenzo Nibali, Fabio Aru og Mikal Landa (Astana), Nairo Quintana og Alejandro Valverde (Movistar), Tejay Van Garderen (BMC) og Joaquim Rodriguez (Katjusja).

Dermed er nærmest alle de største stjernene til start, utenom Alberto Contador (Tinkoff-Saxo), som har avsluttet sesongen etter å syklet både Giro d'Italia og Tour de France.

Ifølge cyclingnews.com vil blant andre Geraint Thomas og Sergio Henao være blant Froomes hjelperyttere i rittet, men det endelige laget er foreløpig ikke bekreftet.

Nære flere ganger
Froome har deltatt i Spania rundt tre ganger tidligere, og har vært nær seieren alle gangene.

Han slo gjennom her i 2011 da han på sensasjonelt vis ble andremann i sammendraget, kun 13 sekunder bak Juan Jose Cobo.

I 2012 forsøkte han seg igjen, etter å ha blitt nummer to sammenlagt i Tour de France. Men da fikk briten det svært tøft mot slutten av den siste uken, og falt til slutt ned til fjerdeplass sammenlagt etter en meget sterk start på rittet.

I fjor prøvde han igjen etter å ha krasjet ut av Tour de France, men da ble til slutt Contador for sterk, og briten måtte nøye seg med nok en andreplass.

Spania rundt starter 22. august.  

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no

 NY DUELL:  Det ble en intens kamp mellom Nairo Quintana (Movistar) og Chris Froome (Team Sky) i årets Tour de France. Nå får de to stjernene en ny duell i Spania rundt. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
NY DUELL: Det ble en intens kamp mellom Nairo Quintana (Movistar) og Chris Froome (Team Sky) i årets Tour de France. Nå får de to stjernene en ny duell i Spania rundt. Foto: REUTERS/Benoit Tessier Vis mer