Doping-saken rundt Froome:

- Froome kommer til å bli utestengt, og det er den rette avgjørelsen

Jan Bakelants ser ikke hvordan Sky-kapteinen går fri.

SETTER HALEN PÅ GRISEN: Basert på tidligere dommer, ser Jan Bakelants ingen grunn til at Chris Froome skal slippe billig unna. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
SETTER HALEN PÅ GRISEN: Basert på tidligere dommer, ser Jan Bakelants ingen grunn til at Chris Froome skal slippe billig unna. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Mens Tom Dumoulin klargjorde at han «virkelig ikke ønsket å være talsmann i Froome-saken», tar hans belgiske kollega, Jan Bakelants, ordet fra munnen.

Les også: - Jeg tar med kondomer. Du vet aldri hvor podiedamene befinner seg

31-åringen fra Oudenaarde, som tidligere har vitset om at han har med seg kondomer til Tour de France, ser ingen opplagte grunner til at Team Sky skal lykkes i sitt salbutamol-forsvar:

- Han kommer til å bli utestengt, og det er den rette avgjørelsen, påpeker Bakelants overfor Het Laatste Nieuws i hjemlandet.

Trekker paralleller til Ulissi-dommen

Ag2r-proffen trekker paralleller til saken Diego Ulissi (da Lampre, nå UAE Team Emirates) sto midt oppe i etter å ha vunnet to etapper under 2014-utgaven av Giro d’Italia.

Italieneren benyttet seg av astmamedisinen ventoline, og fikk påvist 1900 nanogram/milliliter i urinen.

- Han (Ulissi) ble utestengt i to år for de verdiene, selv om dommen senere ble redusert til ni måneder. Froome er tatt for 2000 (ng/ml), så jeg ser ikke hvordan han skal komme seg ut av dette. Det finnes en presedens fra tidligere, og WADA (verdens antidopingbyrå) vil ikke kjøpe forklaringen hans, mener Bakelants.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer