Froome-krasj satte skrekken i Team Sky

Gentlemans-avtale reddet den gule trøyen.

HAVNET I GRØFTA: Critérium du Dauphinés sammenlagtleder, Chris Froome, kjørte av veien like før mål på den sjette etappen fredag. Med forslått albue og hofte kom imidlertid briten seg over målstreken sammen med de andre favorittene. (Foto: Tim de Waele).
HAVNET I GRØFTA: Critérium du Dauphinés sammenlagtleder, Chris Froome, kjørte av veien like før mål på den sjette etappen fredag. Med forslått albue og hofte kom imidlertid briten seg over målstreken sammen med de andre favorittene. (Foto: Tim de Waele). Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Mens bruddspesialistene Lieuwe Westra (Astana) og Jan Bakelants (Omega Pharma) gjorde om opp seieren på 6. etappe i Critérium du Dauphiné fredag, fryktet nok Team Sky det verste da lagets Tour de France-kaptein Chris Froome (Team Sky) veltet ut i grøfta bare sju kilometer før mål.  

Den gulkledde sammenlagtlederen var imidlertid rask tilbake på sykkelen og ble gjetet opp igjen til feltet av lagkamerat Geraint Thomas. I tråd med feltets uskrevne regler gjorde ingen av Froomes konkurrenter forsøk på å distansere 29-åringen, mens han børstet av seg støvet og byttet sykkel.  

Froomes gule og blå ledertrøye var tydelig revet opp langs venstre skulder. Den regjerende Tour de France-mesteren var også blodig og oppskrapet på venstre hofte.  

Sky-kapteinen fullførte imidlertid etappen langt fremme i hovedfeltet, og krysset målstreken sammen med Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Wilco Kelderman (Belkin), som er henholdsvis nummer to og tre sammenlagt.  

22 dager før Tour de France-starten i England hadde Froome ingen store skader å rapportere etter etappen.  

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer