HAVNET I GRØFTA: Critérium du Dauphinés sammenlagtleder, Chris Froome, kjørte av veien like før mål på den sjette etappen fredag. Med forslått albue og hofte kom imidlertid briten seg over målstreken sammen med de andre favorittene. (Foto: Tim de Waele).
HAVNET I GRØFTA: Critérium du Dauphinés sammenlagtleder, Chris Froome, kjørte av veien like før mål på den sjette etappen fredag. Med forslått albue og hofte kom imidlertid briten seg over målstreken sammen med de andre favorittene. (Foto: Tim de Waele).Vis mer

Froome-krasj satte skrekken i Team Sky

Gentlemans-avtale reddet den gule trøyen.

(procycling.no): Mens bruddspesialistene Lieuwe Westra (Astana) og Jan Bakelants (Omega Pharma) gjorde om opp seieren på 6. etappe i Critérium du Dauphiné fredag, fryktet nok Team Sky det verste da lagets Tour de France-kaptein Chris Froome (Team Sky) veltet ut i grøfta bare sju kilometer før mål.  

Den gulkledde sammenlagtlederen var imidlertid rask tilbake på sykkelen og ble gjetet opp igjen til feltet av lagkamerat Geraint Thomas. I tråd med feltets uskrevne regler gjorde ingen av Froomes konkurrenter forsøk på å distansere 29-åringen, mens han børstet av seg støvet og byttet sykkel.  

Froomes gule og blå ledertrøye var tydelig revet opp langs venstre skulder. Den regjerende Tour de France-mesteren var også blodig og oppskrapet på venstre hofte.  

Sky-kapteinen fullførte imidlertid etappen langt fremme i hovedfeltet, og krysset målstreken sammen med Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Wilco Kelderman (Belkin), som er henholdsvis nummer to og tre sammenlagt.  

22 dager før Tour de France-starten i England hadde Froome ingen store skader å rapportere etter etappen.  

- Jeg har smerter i hofte, albue og skulder, men jeg tror det skal gå greit, sier en tydelig forslått Froome etter etappen som ble kjørt fredag den 13.  

- Jeg må også si takk til feltet som «nøytraliserte» etappen. Jeg vet ikke hva som skjedde, jeg mistet bare kontrollen. Akkurat nå har jeg litt smerter, men ingenting er brukket.

Bingo for Bakelants
Lenger fremme på veien lekte tetduoen kat og mus. En finale dekorert med to korte, skarpe stigninger innenfor siste 20 kilometer la til rette for at Bakelants og Westra kunne støte seg bort fra en stor utbrytergruppe.  

INGEN BEINBRUDD: Rystet, men uten beinbrudd overlevde Chris Froome nok en dag i gul trøye. (foto Tim de Waele.)
INGEN BEINBRUDD: Rystet, men uten beinbrudd overlevde Chris Froome nok en dag i gul trøye. (foto Tim de Waele.) Vis mer

I spurten hadde belgiske Bakelants mest krutt i beina og forserte forbi bruddkameraten inne langs gjerdet.  

Dette er Bakelants første WorldTour-seier siden han vant den andre etappen i fjorårets Tour de France. Dette er også tredje dagen på rad at bruddet holder helt inn til mål i Critérium du Dauphiné.  

Lørdag er det imidlertid ventet å handle om sammenlagtkanonene. Rittet som regnes som en viktig oppkjøring til Tour de France skal gå i mål på toppen av Montée de Finhaut-Émosson (10.2 kilometer à 8 prosent). Den kuperte finalen legger rette til en ny klatreduell mellom Contador og Froome. 

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!