Froome med kanontempo i vueltaen

Sikret ny spenning i sammendraget etter overbevisende etappeseier.

BEST: Ingen var i nærheten av Chris Froome på den 19. etappen. Foto:  AFP PHOTO / JOSE JORDAN
BEST: Ingen var i nærheten av Chris Froome på den 19. etappen. Foto:  AFP PHOTO / JOSE JORDAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Med kun én fellesstartetappe igjen før sjarmøretappen i Madrid, var den 37 kilometer lange tempoetappen fra Xàbia til den velkjente turistbyen Calpe en viktig mulighet for å forsere i sammendraget i Vuelta a España.

Det var en sjanse som Chris Froome aktet å benytte. Briten leverte en gnistrende tempo, og tok etappeseieren 43 sekunder foran Jonathan Castroviejo.

Dermed tok han kraftig inn på sammenlagtleder Nairo Quintana, som var 3.37 foran Froome før etappen. Movistar-rytteren kom inn i 2.16 bak, og er dermed nå kun ett minutt og 21 sekunder foran Froome.

- La oss se, det er fremdeles en tøff etappe igjen. Quintana har fremdeles mer enn ett minutts forsprang, men vi skal kjempe hele veien, sier Froome i et intervju vist på Eurosport.

Svensk pallplass

Etter at det var belgierne Yves Lampaert og Victor Campenaerts som kjempet om ledelsen som noen av de først startende, var det svenske Tobias Ludvigsson som tok over ledelsen da man kom inn på den siste halvdelen av ryttere.

Giant-Alpecin-rytteren kom seg inn snaut to sekunder før Lampaert, og kunne dermed sette seg i lederstolen med 54 ryttere igjen. Etappen var også spesiell for flere av svenskens lagkamerater, etter at det var i nettopp Calpe at flere av lagets ryttere ble påkjørt av en eldre britisk dame i januar.

Svensken holdt ledelsen en stund, før etappens store favoritt kom mot mål. Jonathan Castroviejo økte ledelsen sin gradvis gjennom de 37 kilometerne, og klokket inn på 47.17, 40 sekunder foran Ludvigsson. Svenskens tid holdt til en gledelig tredjeplass til slutt.

Froome med knallåpning

Movistar-rytteren så ut til å være på vei mot etappeseieren, men da sammenlagtfavorittene kom på slutten ble det fornyet spenning. Alberto Contador syklet inn tre sekunder bak Castroviejo ved det første mellompunktet, men det var ingenting målt mot åpningen til Chris Froome.

For etter 12,5 kilometer var Froome hele 28 sekunder foran den daværende lederen, og også 46 sekunder foran sammenlagtleder Nairo Quintana.

Froome var dermed i rute til å hente inn store deler av de tre minuttene og 37 sekundene han hadde opp til Quintana før etappen.

Fortsatt hardkjør fra Froome

Også til den andre mellomtiden etter 24 kilometere imponerte Froome. Briten tok en ny klar bestetid, denne gang 39 sekunder foran Castroviejo.

Sky-rytteren økte også godt til konkurrentene sine i sammendraget. Han hentet inn Esteban Chaves med to minutter like før mellomtiden, og hadde ved passeringen økt ledelsen sin til Contador til 1.12, med Quintana ytterligere 21 sekunder lengre bak.

Inn mål veltet dessverre Samuel Sánchez stygt. BMC-rytteren trillet til mål, men tapte mye tid til sine nærmeste konkurrenter.

Contador opp på tredjeplass

De andre sammenlagtfavorittene holdt seg heldigvis på sykkelen inn mot målgang i sentrum av Calpe. Alberto Contador krysset målstreken inn til en foreløpig syvendeplass, men ble umiddelbart dyttet ned til en åttendeplass av Chris Froome.

Briten kom i mål 44 sekunder foran Castroviejo, og dermed snaut to minutter foran Contador. Contador tok imidlertid over tredjeplassen til Esteban Chaves, som til slutt var 3.13 bak etappevinneren. Dermed er det et drøyt minutt mellom Contador og Chaves i kampen om den siste pallplassen før den 20. etappen.

Quintana tapte også mye på slutten. Til slutt kom han i mål 2.16 bak Froome. Dermed leder nå Quintana med ett minutt og 21 sekunder.

Vegard Stake Laengen ble best av de fire nordmennene på etappen. IAM-rytteren kom 3.07 bak Froome, og endte med det på en 23. plass på etappen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer