Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Chris Froome ute av Tour de France

Froome med skrekkfall - brakk lårbeinet

Forhåndsfavorittens håp om å vinne treukersrittet for femte gang fikk seg et kraftig skudd for baugen. Nå meldes det at stjerna har pådratt seg et brudd i lårbeinet.

FRATET TIL SYKEHUS: Chris Froome. Foto: NTB/Scanpix
FRATET TIL SYKEHUS: Chris Froome. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var under treninga før tempoetappa under rittet Criterium du Dauphine, som tradisjonelt ses på som det siste rittet før Tour de France, at det gikk galt for briten som har vunnet Tour de France fire ganger tidligere.

Froomes lag, Team Ineos, bekreftet at stjerna er ute av rittet, og at det betyr at Tour de France ryker.

Ifølge sykkelnettstedet cyclingnews, dreier det seg om et ankelbrudd. Det betyr i så fall at sesongen er over.

Det samme melder The Independent. Avisa hevder at krasjet skjedde da Froome løftet hendene av styret for å rengjøre nesen. Krasjen skal ha skjedd i stor fart.

- Han krasjet på vei ned en lang bakke i høy hastighet, sa sportssjef Dave Brailsford like etter uhellet, ifølge Independent.

- Froome traff en vegg. Ambulansen kom raskt, og han har fått behandling.

Brailsford bekrefter mer eller mindre at det dreier seg om et beinbrudd.

- Skaden er veldig seriøs. Det er tydelig at han ikke vil være med til Tour de France. Det kommer til å ta lang tid før han er tilbake på sykkelsetet igjen, sa han i det samme intervjuet.

34-åringen fikk lenge behandling av ambulanse på stedet, før han ble fraktet til et nærtliggende sykehus med helikopter.

Skulle være kaptein

Tidligere denne uka uttalte sportssjef Dave Brailsford at laget kom til å satse på Chris Froome som årets kaptein i Touren, til tross for at lagkamerat Garaint Thomas stakk av med sin første seier i treukersrittet i fjor.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!