Froome med skremmeskudd retning Contador

Briten imponerte opp stupbratt fjell.

IMPONERTE: Opp La Camperona med flere partier med 20 prosent stigning viste Chris Froome styrke der han distanserte Alberto Contador og de andre sammenlagtfavorittene. Foto: AFP PHOTO/ JOSE JORDAN
IMPONERTE: Opp La Camperona med flere partier med 20 prosent stigning viste Chris Froome styrke der han distanserte Alberto Contador og de andre sammenlagtfavorittene. Foto: AFP PHOTO/ JOSE JORDAN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Lørdagens fjelletappe i Vuelta a España var stjernenes mulighet til å vise styrke opp stupbratte La Camperona.

Det var den første av tre fjelletapper på stripe i treukersrittet, og de siste tre kilometerne så veien slynge seg til himmels med 13 prosent i gjennomsnittlig stigning.

Andremann sammenlagt Alejandro Valverde (Movistar) klemte til umiddelbart i det bratte partiet.

Bare Alberto Contador (sammenlagtleder), Joaquim Rodríguez (femtemann) og Fabio Aru (sjuendemann) klarte å få kontakt med Valverde.

Deretter tok Contador over showet.

Sammenlagtlederens akselerasjon var det kun Rodríguez som klarte å følge, men også Aru fikk kontakt igjen med 1300 meter igjen.

Chris Froome (Team Sky) så ut til å være sjanseløs tidlig opp fjellet, men briten slo tilbake og hentet trioen et par hundre meter senere.

Kvartetten distanserte de andre sammenlagtrytterne.

Det var to kamper opp La Camperona. Foran favorittene kjempet nemlig elleve utbrytere desperat for seieren.

Alberto Contadors hjelperytter Oliver Zaugg var del av bruddet, og ingen maktet å følge sveitseren da han rykket med snaut to kilometer igjen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer