- Froome-saken trolig ikke løst før Giro d'Italia

UCI-presidenten håper på snarlig løsning i fortvilende sak.

INGEN AVKLARING I VENTE: Chris Froome sin salbutamol-sak er trolig ikke løst før Giro d'Italia. Her er Froome avbildet i aksjon i Tirreno-Adriatico tidlgiere denne måneden. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
INGEN AVKLARING I VENTE: Chris Froome sin salbutamol-sak er trolig ikke løst før Giro d'Italia. Her er Froome avbildet i aksjon i Tirreno-Adriatico tidlgiere denne måneden. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Etter at Chris Froome ble tatt med for høye salbutamol-verdier under fjorårets Vuelta a España, har saken preget sykkelmediene.

Spesielt ettersom den trekker ut i tid og det har vært ropt fra flere hold at briten bør midlertidig suspenderes under prosessen. I stedet har han og Team Sky valgt å fortsette og konkurrere, slik regelverket tillater ved tilfeller som gjelder særskilte stoff.

Ettersom det ikke er noen tidsfrister som skal overholdes i saken, og det er opp til Froome og hans team å legge frem sitt forsvar, kan saken trekke enda lengre ut i tid, forbi hans hovedmål for sesongen: Giro d'Italia og Tour de France.

Om han da skulle bli utestengt i etterkant, vil suspensjonen starte den dagen dommen faller, ifølge den anerkjente sykkelbloggeren the Inner Ring.

Tror ikke på avklaring før giroen

Blant de som har lagt press på Team Sky for å få en midlertidig suspensjon er president i det internasjonale sykkelforbundet (UCI), David Lappartient.

Han tidligere uttalt at om Froome stiller opp i touren uten en avgjørelse i saken, vil det være en "katastrofe for imaget til sykkelsporten." Under helgens Milano-Sanremo ble Lappartient intervjuet av La Gazzetta dello Sport, og hadde ikke noe svar på når en konklusjon i saken vil foreligge.

Har du en aID-konto? Logg inn her
Du kan nå betale med

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/måned)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:
ArtboardCreated with Sketch.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer