Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Froome-saken trolig ikke løst før Giro d'Italia

UCI-presidenten håper på snarlig løsning i fortvilende sak.

INGEN AVKLARING I VENTE: Chris Froome sin salbutamol-sak er trolig ikke løst før Giro d'Italia. Her er Froome avbildet i aksjon i Tirreno-Adriatico tidlgiere denne måneden. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com)
INGEN AVKLARING I VENTE: Chris Froome sin salbutamol-sak er trolig ikke løst før Giro d'Italia. Her er Froome avbildet i aksjon i Tirreno-Adriatico tidlgiere denne måneden. FOTO: Tim de Waele (TDWSport.com) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Etter at Chris Froome ble tatt med for høye salbutamol-verdier under fjorårets Vuelta a España, har saken preget sykkelmediene.

Spesielt ettersom den trekker ut i tid og det har vært ropt fra flere hold at briten bør midlertidig suspenderes under prosessen. I stedet har han og Team Sky valgt å fortsette og konkurrere, slik regelverket tillater ved tilfeller som gjelder særskilte stoff.

Ettersom det ikke er noen tidsfrister som skal overholdes i saken, og det er opp til Froome og hans team å legge frem sitt forsvar, kan saken trekke enda lengre ut i tid, forbi hans hovedmål for sesongen: Giro d'Italia og Tour de France.

Om han da skulle bli utestengt i etterkant, vil suspensjonen starte den dagen dommen faller, ifølge den anerkjente sykkelbloggeren the Inner Ring.

Tror ikke på avklaring før giroen

Blant de som har lagt press på Team Sky for å få en midlertidig suspensjon er president i det internasjonale sykkelforbundet (UCI), David Lappartient.

Han tidligere uttalt at om Froome stiller opp i touren uten en avgjørelse i saken, vil det være en "katastrofe for imaget til sykkelsporten." Under helgens Milano-Sanremo ble Lappartient intervjuet av La Gazzetta dello Sport, og hadde ikke noe svar på når en konklusjon i saken vil foreligge.

- Når vil det slutte? Jeg aner ikke, for å være ærlig. Jeg håper så fort som mulig. Jeg har sagt at jeg håper det skjer før Giro d'Italia tidligere, men jeg er ikke sikker på om det er mulig.

Han sier at UCI legger press for å få løst saken så fort som mulig, men at saken er kompleks og at det foreligger en del tekniske spørsmål som ikke er enkle.

- Langt mer komplisert enn vanlig

Froome avla urintesten under Vuelta a España og ble gjort kjent med funnet under VM i Bergen. Saken har altså foregått i seks måneder, men den ble først gjort kjent for offentligheten i desember, da The Guardian og Le Monde avslørte saken.

Froome har hele tiden bedyret sin uskyld og forbereder nå et forsvar, som visstnok skal basere seg på et nyreproblem, som gjorde at dopingprøven viste for høye verdier av astmamedisinen salbutamol.

- Prosedyren er lang, spørsmål må besvares, dokumenter må studeres. Begge sider har mektige advokater og saken er langt mer komplisert enn vanlig.

Ifølge Cyclingnews.com vurderer fremdeles UCI saken, mens Froomes juridiske apparat argumenter i hans forsvar. Det som skjer videre i saken vil enten være at UCI aksepterer Froomes forklaring, eller tar den videre som et brudd på antidoping-reglementet via UCI Anti-Doping Tribunal.

- Jeg er ikke autorisert til å si mye ut av respekt for WADA-koden. Saken er hos LADS (Legal Anti-Doping Services) og våre advokater og rytterens advokater er i diskusjon.

Lappartient sier han har forståelse for frustrasjon hos fans, ryttere og sponsorer, og at man ønsker en avgjørelse.

- Men vi har presise prosedyrer hos UCI og vi må følge dem for sportens kredibilitet.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!