Froome sjanseløs mot Contador

Spanjolen tok første stikk.

SJANSELØS: Chris Froome klarte ikke å svare på Alberto Contadors angrep på fredagens etappe i Vuelta a Andaluciá. Foto: JORGE GUERRERO (Scanpix/Afp)
SJANSELØS: Chris Froome klarte ikke å svare på Alberto Contadors angrep på fredagens etappe i Vuelta a Andaluciá. Foto: JORGE GUERRERO (Scanpix/Afp) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(procycling.no): Årets første klatreduell mellom Tour de France-favorittene Alberto Contador og Chris Froome kom på den fjerde etappen av Vuelta a Andaluciá.

Knallharde Alto de Hazallanas skulle nemlig avgjøre fredagens etappe.

Det var Contadors lag Tinkoff-Saxo som tok ansvaret i starten av den nesten 17 kilometer lange bakken, men det var først med 7 kilometer igjen til mål det virkelig smalt.

Etter en liten nedoverbakke kom nemlig en seksjon med 18 prosent stigning. Da satt lagkameratene Ivan Basso og Alberto Contador fart.

Ingen kunne følge de to, og med hele 7.3 kilometer igjen til mål stakk spanske Contador solo.

Bak tok Sky-rytter Pete Kennaugh opp jakten, men kaptein Froome var ingensteds å se.

Først 500 meter senere var Froome tilbake hos forfølgerne, men da hadde Contador allerede fått 20 sekunder. Det var en luke som bare fortsatte å øke.

Med fire kilometer igjen til mål hadde Froome virkelig fått i gang beina. Briten kjørte fra sine øvrige konkurrenter, et halvminutt bak Contador.

Særlig nærmere enn det kom aldri Froome sin spanske rival.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.