OFFENTLIGGJØR RESULTATER: Chris Froome har flere ganger blitt hånet grunnet dopingbeskyldninger mot ham. Nå skal han publisere testverdier fra før vueltaen. Foto: Benoit Tessier (Scanpix/Reuters)
OFFENTLIGGJØR RESULTATER: Chris Froome har flere ganger blitt hånet grunnet dopingbeskyldninger mot ham. Nå skal han publisere testverdier fra før vueltaen. Foto: Benoit Tessier (Scanpix/Reuters) Vis mer

Froome skal offentliggjøre testverdier

- Blir publisert i år, sier briten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Få dager før årets Vuelta a España gjennomgikk Chris Froome fysiske tester hos GSK Human Performance Lab.

Disse resultatene vil bli offentliggjort i løpet av året.

- Resultatene vil bli publisert om ikke lenge. Før slutten av året vil de bli publisert, sier Froome ifølge cyclingews.com.

- Det er absolutt ikke for å bevise noe. Det er mer om forståelse, men du må vente på dem og gjøre deg opp din egen mening.

Som Tour de France-vinner har Chris Froome blitt vant med å bli mistenkeliggjort.

Årets tour ble således et lavpunkt, med blant annet verbal hets og kasting av urin.

- Vanskeligere for Froome
Sky-sjef Dave Brailsford mener det franske publikum gjør det vanskeligere for 30-åringen å vinne verdens største sykkelritt.

- Jeg mener det er hardere å vinne touren for Chris enn for de andre. De andre rytterne må ikke tåle de samme ovegrepene som ham. Så for Chris å komme tilbake og ha lyst til å vinne Tour de France med den franske holdningen, gjør det vanskeligere for ham å vinne, sier Brailsford ifølge The Guardian.

Også Froome mener at hetsen gjorde det vanskeligere for ham i juli.

- Jeg følte definitivt at det var et element som gjorde årets Tour de France tøffere. Alle mennesker ville ha følt mer press med det som skjedde i år. Det er synd at bæreren av den gule trøyen i Tour de France må leve med dette.

Sky-stjernen mener dog at det ville vært verre om han hadde noe å skjule.

- Hvis jeg hadde hatt noe å skjule, ville det virkelig plaget, det ville føltes ut som at verdens raste sammen. Men jeg har ingen skjeletter i skaper. Jeg har ingenting å være genuint redd for. Ja, det er frustrerende, men man må bare fortsette å konkurrere og komme seg gjennom det.

Sterkt lag
Selv om han tidvis ble behandlet dårlig under sommerens tour, returnerer trolig årets vinner neste år.

Da vil han jakte sin tredje seier, men den første uten løytnant og venn Richie Porte.

Australieren skifter nemlig ut Skys svarte drakt med BMCs rød-sorte.

- Det er absolutt leit å se Richie dra. Han har vært en stor del av alt, begge tourene jeg har vunnet hittil.

Sky har dog vært aktive for å tette hullet etter den 30-årige klatreren, med flere store signeringer.

- Jeg mener vi har en veldig, veldig bra tropp neste år. Noen av de som har kommet inn er toppryttere, ryttere som Mikel Landa og Beñat Intxausti er begge sammenlagtryttere for seg selv, og i Michal Kwiatkowski har vi en tidligere verdensmester.

- Jeg kan forestille meg at de som bestemmer Tour de France-laget nesten kommer til å ha en umulig jobb med alle de navnene.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer