TRIST: Tour-leder Chris Froome synes det er trist at to tidligere syklister uttaler seg om dopingrykter mot han selv. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB Scanpix
TRIST: Tour-leder Chris Froome synes det er trist at to tidligere syklister uttaler seg om dopingrykter mot han selv. Foto: REUTERS / Benoit Tessier / NTB ScanpixVis mer

Froome slår tilbake mot franske kritikere: - Oppsiktsvekkende

Tviler på at engelskmennen er ren.

De tidligere franske toppsyklistene, Laurent Jalabert og Cedric Vasseur, tviler på at Chris Froome er fri for doping. Torsdag svarte sammenlagtlederen i Tour de France franskmennene.

Froome kom med en maktdemonstrasjon da han vant den 10. etappen i Tour de France på tirsdag. Ingen var i nærheten av å følge han opp til Pierre-Saint Martin. Det har fått flere til så sette spørsmålstegn med om briten er dopet.

- Det var ukomfortabelt å se på, sa Jalabert.

- Det så ut som sykkelen gikk rundt av seg selv, sa Vasseur.

Tidligere dopere? Begge var syklister da doping var vanlig i sporten. Jalabert har aldri innrømmet doping, men en test fra 2004 analysert i 2013 skal ha vist spor av EPO.

Vasseur har vært lagkamerat med dopingkongen Lance Armstrong, men ble frikjent i en etterforskning av Cofidis i 2004.

Froome synes det er trist at de populære franskmennene kommenterer hans innsats på sykkelsetet.

- Det er ganske oppsiktsvekkende når det kommer fra syklister som Jalabert og Vasseur. Det er virkelig skuffende fordi dette er gutter med masse folk som så opp til dem på deres tid og nå kaster de tvil over en nåværende syklist, en ren syklist og et rent lag, sa Froome.

Skuffet Sky-rytteren liker ikke å lese de negative dopingoppslagene om han selv rundt omkring i mediene.

- For å være ærlig er det journalistene som setter tonen for folket. Selvsagt er jeg skuffet over noen av artiklene som er skrevet, spesielt siden jeg og laget mitt er rent, sa Froome.

(NTB)