RIVALER: Fabio Aru (til venstre) og Chris Froome (i gult) kjemper om Tour de France-seieren. De hadde en nesten-ulykke i går som flere hevdet var Froomes hevn mot Aru etter italienerens angrep da Froome slet med sykkelen sin. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZ
RIVALER: Fabio Aru (til venstre) og Chris Froome (i gult) kjemper om Tour de France-seieren. De hadde en nesten-ulykke i går som flere hevdet var Froomes hevn mot Aru etter italienerens angrep da Froome slet med sykkelen sin. Foto: AFP PHOTO / PHILIPPE LOPEZVis mer

Tour de France:

Froome svarer på hevnanklagene mot Aru

Presset italieneren ut mot tilskuerne etter å ha blitt angrepet under sykkelbytte.

(procycling.no): Søndagens kongeetappe i Tour de France var full av snakkiser. Hele sykkelverdenen hevet øyebrynene da Fabio Aru (Astana) angrep mens Chris Froome (Sky) byttet sykkel som følge av mekaniske problemer.

Aru hevdet selv at han ikke fikk med seg at mannen i ledertrøyen hadde trøbbel, til tross for at han nærmest måtte unngå Froomes veivende arm da han passerte briten.

Det roet seg uansett i front, og Froome kom i kapp med resten av favorittene. Da skjedde det flere hevder var en hevnaksjon fra Sky-rytterens side.

I en høyresving på vei opp Mont du Chat, skjener Froome veldig mot høyre, og Fabio Aru må svinge unna. Italieneren er meget nære å kjøre inn i tilskuerne på siden av veien, men de kommer i balanse fort.

Flere som er i mot Chris Froome på Twitter, mente det var for å hevne Arus angrep tidligere i bakken.

- Galskap å mene jeg gjorde det med vilje

Froome slår midlertidig tilbake mot kritikken.

- I den første serpentinersvingen etter at jeg kom opp til gruppen, mistet jeg balansen litt og skjente mot høyre. Aru var på min høyre side og måtte svinge unna. Det var en genuin feil, og jeg tror Fabio er den første til å forstå det. Jeg beklaget meg med en gang det skjedde, sier Froome til CyclingWeekly.

Video av hendelsen kan man se her. Her ser man også det Froome beskriver over, at han beklager uhellet med en gang.

- Enhver antagelse om at jeg gjorde det med vilje er bare galskap. For det første er det ikke noe jeg noensinne ville gjort, og jeg var allerede på reservesykkelen min, så å risikere at bakgiret mitt skulle gå inn i Arus forhjul, det er bare galskap. Jeg ville ikke risikert det i det hele tatt.

Aru tror heller ikke hendelsen var gjort med vilje. Utenfor lagbussen forklarte han til pressen hva som skjedde.

- Han falt nesten fordi han kom for nærme en tilskuer. Han mistet balansen, og albuen kom ut for å balansere. Faktisk sa han unnskyld - det var ikke med vilje, aldri i verden.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no.