Giro d'Italia 2018:

Froome sykler Giro d'Italia 2018

Team Sky-kapteinen håper å vinne sin tredje strake Grand Tour.

TRIPPEL: Chris Froome vil forsøke å vinne sin tredje Grand Tour på rad, i neste års Giro d'Italia. Foto: REUTERS/Benoit Tessier
TRIPPEL: Chris Froome vil forsøke å vinne sin tredje Grand Tour på rad, i neste års Giro d'Italia. Foto: REUTERS/Benoit Tessier Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
Annonse

(procycling.no): Ruten for 2018-utgaven av Giro d'Italia ble offenlitgjort onsdag kveld. Samtidig ble det klart at Chris Froome blir å finne på startstreken.

– Hei alle sammen. Jeg gleder meg til å treffe dere på starten av Giro d'Italia 2018, sier Froome selv i en video som ble vist under presentasjonen av ruten i Milano.

På hjemmesiden til Team Sky, utbroderer 32-åringen.

– Jeg er i en unik situasjon, etter å ha vunnet touren og vueltaen, har jeg muligheten til å dra til giroen og prøve å vinne min tredje strake Grand Tour, ytrer Froome.

– At jeg kan klare å oppnå noe spesielt neste år, gir meg ny motivasjon.

Froome har ikke syklet Giro d'Italia siden 2010, den gangen endte det med at han brøt den 19. etappen. Året før deltok han også, og ble nummer 32 i sammendraget. Til tross for manglende sportslige høydepunkter, har Sky-rytteren gode minner fra Italia.

– Det føles ut som om sykkelkarrièren min, på en måte, startet i Italia. Jeg bodde der i tre år da jeg startet min karriere som proff. Å ha muligheten til å reiser tilbake til giroen med den posisjonen jeg har nå, og med mulighetene jeg har, det føles ut som om jeg fullfører sirkelen.

Briten vant både Tour de France og Vuelta a España i 2017, og vil forsøke å fullføre sitt hattrick i den 101. utgaven av den italienske Grand Tour.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer