Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Froome ute av vueltaen

Ute av vueltaen med brudd.

KRAFTIG FORSLÅTT: Chris Froome måtte ha hjelp for å ta seg inn på lagbussen etter hans grusomme etappe i Andorra, onsdag. I dag gir han ventelig opp vueltaen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM
KRAFTIG FORSLÅTT: Chris Froome måtte ha hjelp for å ta seg inn på lagbussen etter hans grusomme etappe i Andorra, onsdag. I dag gir han ventelig opp vueltaen. FOTO: Tim De Waele/TDWSPORT.COM Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): SISTE: Chris Froome bryter vueltaen etter at røntgenbilder viste brudd i den ene foten. Det skriver Daniel Benson, journalist hos cyclingnews, på Twitter.

Allerede helt i starten av den brutale etappen i Andorra, gikk det galt for Chris Froome.

Han veltet og ble sendt inn i en murvegg med full kraft. TV-kameraene fokuserte på en fortumlet brite etterpå.

Sky forsøkte å vise muskler ved å sette laget opp i front av feltet, men oppover Collada de la Gallina, 45 kilometer unna mål, var det klart at han ikke maktet å holde følge med hovedfeltet.

I mål var han nesten ni minutter bak etappervinner Mikel Landa.

- Usannsynlig at jeg starter Onsdag kveld fortalte Froome selv at det spøker for fortsettelsen av vueltaen for hans del:

- Jeg ble sendt sideveis inn i et gjerde og en vegg av stein i dag. Det blir gjort flere undersøkelser i morgen, men det er usannsynlig at jeg starter fordi jeg ikke kan gå uten krykker, skrev Froome via Twitter.

Krykker og sykling er vanskelig å forene.

Sky-kapteinen kan dermed bli den andre sammenlagtfavoritten som ryker ut, etter at Vincenzo Nibali ble kastet ut for å henge på egen lagbil.

Endelig avgjørelse torsdag Dave Brailsford bekreftet overfor cyclingnews.com at «Froome er i store smerter når han lener seg på den ene foten».

Så kom altså meldingen om brudd i foten for Sky-kapteinen.

Dermed fortsetter den 12. etappen uten ham på startstreken.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no! Sjekk det ut her!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!