LANGT FRAM: Tour de Frances foreløpig nest beste rytter, Tejay van Garderen, har en stor jobb foran seg om han skal hente inn Chris Froomes forsprang. Foto: Laurent Cipriani / AP Photo / NTB scanpix
LANGT FRAM: Tour de Frances foreløpig nest beste rytter, Tejay van Garderen, har en stor jobb foran seg om han skal hente inn Chris Froomes forsprang. Foto: Laurent Cipriani / AP Photo / NTB scanpixVis mer

Froome-utfordrer taklet ikke overgangen

Ble statist da Sky showet.

LA PIERRE-SAINT-MARTIN (procycling.no): Mens Chris Froome, Richie Porte og resten av Team Sky kunne glede seg over en bortimot optimal Tour de France-dag på fjellet, var det tid for å finne svar på hva som gikk galt for nesten alle andre.

En av stjernene som langt unna sin beste dag på sykkelen var Tejay van Garderen.

BMC-kapteinen startet etappen fra Tarbes til La Pierre-Saint-Martin som nummer to sammenlagt, bare tolv sekunder bak Froome. Da amerikaneren kom i mål tirsdag var han fortsatt andremann i Tour de France, men nå 2.52 minutter etter mannen i gult.

• Les mer: - De andre må gjøre noe spektakulært    

- Det var en intens dag. Og Sky satte opp litt av et show. Jeg prøvde mitt beste å holde følge med dem. Men jeg måtte komme inn i min egen rytme mot toppen, forklarer Van Garderen.

- Dette var ikke min beste dag. Men det var heller ikke utelukkende dårlig. Jeg har fortsatt en god posisjon i sammendraget. Den første fjelletappen er alltid vanskelig.

- Et sjokk
- Det har vært nesten to uker uten klatring. Dette blir som et sjokk for systemet, spesielt etter en hviledag. Det kan gå bedre etter dette. Vi er fortsatt fornøyd med posisjonen vår, tilføyer BMC-profilen.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Et betydelig antall av de antatt sterkeste sykkelproffene skuffet stort da klatreformen ble testet for alvor opp mot 1610 meters høyde.

15,3 kilomter med 7,4 kilometer stigning i gjennomsnitt viste seg å være for hardt for mange etter tourens første hviledag.

• Les mer: - Nibali uten motivasjon

Ut av sammenlagtkampen forsvant fjorårsvinner Vincenzo Nibali (Astana) først av forhåndsfavorittene.

Med nesten sju minutter å hente inn på Froome, kan sicilianeren glemme en ny feiring i gul trøye i Paris.

Store tidstap
Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) klarte å begrense tidstapet noe mer. Men han skal få det vanskelig med å hente inn 4.04 minutter på mannen som vant Tour de France klart i 2013.

Contadors landsmann Joaquim Rodríguez, klatrehåpet til Alexander Kristoffs lag Katjusja, er over ti minutter bak etter en ny skuffende etappe.

Enkelte andre syklet likevel bedre enn forhåndstipsene tilsa. Og dette gjaldt ikke bare Chris Froomes hjelpere i Team Sky.

Blant de øvrige som presterte bra var LottoNL-Jumbos Robert Gesink. Han klatret bokstavelig talt godt i sammendraget etter fjerdeplass på etappen. Nederlenderen bykset med det sju plasser opp fra 15.-plassen han hadde før etappestarten.

- Jeg var veldig overrasket at Nibali ble distansert. Contador var også i vanskeligheter. Det var også overraskende. Rodriguez også. Den største overraskelsen for meg var måten Gesink klatret på. Det var folk som var dårligere enn vi trodde, og noen som var bedre enn vi trodde, mener Tejay van Garderen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.