Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Froome vil forlate Team Sky

Tour de France-vinneren har ifølge franske rapporter fridd til annet lag. 

PÅ VEI BORT? Chris Froome ønsker seg bort fra Team Sky, melder Frankrikes største sportsavis. FOTO: Tim de Waele. 
PÅ VEI BORT? Chris Froome ønsker seg bort fra Team Sky, melder Frankrikes største sportsavis. FOTO: Tim de Waele.  Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(procycling.no): Ifølge L’Équipe ønsker Chris Froome å forlate Team Sky. Den triple Tour de France-vinneren kobles til BMC.

Til tross for at Froomes nåværende kontrakt strekker seg ut 2018, skal 32-åringen ha tilbudt sine tjenester til det amerikanske laget, melder den franske sportsavisen torsdag.

Fremtiden til BMC er imidlertid noe usikker. Lagets hovedsponsor BMC har til hensikt å trappe ned sin innsats, fra navnsponsor til teknisk partner. Ifølge L’Équipe er det ventet at klokkeprodusenten Tag Heuer vil ta over for sykkelfabrikanten.

På vei ut Sky-døren møter Froome et annet hinder på veien. Den kenyanskfødte briten har et mektig lønnskrav på fem millioner euro årlig, hvilket skal være vanskelig for BMC å imøtekomme. Skulle derimot overgangen gå i orden, vil Froome gjenforenes med sin tidligere løytnant, Richie Porte.

Kontroverser i Team Sky

Rapportene om Froomes BMC-flørt kommer dagen etter at han syklet en under-pari tempo på den fjerde etappen i Critérium du Dauphiné.

Overgangsryktets spredning sammenfaller også med nyheten om at Team Sky skal være tvunget til å flytte ut av sitt mangeårige hovedkvarter på Manchester Velodrome.

Team Sky har befunnet seg i hardt vær helt siden september i fjor. De såkalte Fancy Bear datahackerne avslørte i kjølvannet av OL at tidligere Team Sky-rytter Bradley Wiggins brukte lovlige, men kraftige injeksjoner med kortikosteroider før Grand Tours.

Wiggins og Team Sky ble også satt under etterforskning av den britiske antidopingmyndigheten UKAD. Etterforskningen rettet et spesielt fokus mot en pakke som ble levert til Wiggins under Critérium du Dauphiné i 2011. Pakken skal ifølge Daily Mail ha inneholdt medisiner.

Lagets manager Dave Brailsford har følgelig vært under hardt press. Ifølge rapporter fra Cyclingnews i mars, hadde rytterne diskutert muligheten om å be Brailsford trekke seg fra sin stilling. Ulike rapporter spekulerte i om Froome var motvillig til å legge sin støtte bak sykkelsjefen.

En nylig rapport fra The Guardian avslørte at Team Sky blir nødt til å flytte ut av sine kontorer i Manchester. Basen på Manchester Velodrome har laget delt med British Cycling siden 2010, men styringsorganet for britisk sykkelsport ønsker etter sigende å distansere seg fra Team Sky.

Artikkelen er levert av procycling.no.

Hele Norges coronakart